Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στη Βάρνα για την τετραμερή Σύνοδο ο Τσίπρας – Πρώτη φορά στο γεύμα ο Νετανιάχου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βάρνα για την τετραμερή Σύνοδο ο Τσίπρας – Πρώτη φορά στο γεύμα ο Νετανιάχου

Στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου γίνεται η 5η συνάντηση κορυφής Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας που διεξάγεται στη Βάρνα είναι η 5η συνάντηση κορυφής από τον Σεπτέμβριο του 2017. Ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών, όχι μόνο για […]

Στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου γίνεται η 5η συνάντηση κορυφής Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας που διεξάγεται στη Βάρνα είναι η 5η συνάντηση κορυφής από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών, όχι μόνο για την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης θα υπογραμμίσει ότι η επιτυχής υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία υποστηρίζουν όλες οι χώρες της περιοχής, θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη σταθερότητα και την οικονομική συνανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ παράλληλα η Βόρεια Ελλάδα αναβαθμίζεται πολλαπλώς και καθίσταται ως ένας από τους σημαντικότερους περιφερειακούς ενεργειακούς, εμπορικούς, ναυτιλιακούς, μεταφορικούς και διαμετακομιστικούς κόμβους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στην Τετραμερή Σύνοδο έχει ως εξής:

10.00: Διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

11.00 – 12.00: Συνάντηση των τεσσάρων ηγετών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας.

12.00 – 12.30: Συνέντευξη Τύπου.

12.30-14.00: Γεύμα εργασίας των τεσσάρων ηγετών, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

14.30: Διμερής συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Για πρώτη φορά στο γεύμα εργασίας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της τετραμερούς, θα πάρει μέρος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ύστερα από πρόταση του ομολόγου του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, και οι τέσσερις ηγέτες θα συζητήσουν θέματα συνεργασίας του Ισραήλ με χώρες της Ν.Α. Ευρώπης σε ζητήματα νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων και ενέργειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις