Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στην Ομόνοια ο Κυριάκος μετά την “δολοφονική επίθεση” στο Α.Τ.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ομόνοια ο Κυριάκος μετά την “δολοφονική επίθεση” στο Α.Τ.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, το οποίο χθες βράδυ έγινε στόχος συντονισμένης επίθεσης, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η επίθεση με μολότοφ έγινε γύρω στις 9 το βράδυ από μια ομάδα 50 ατόμων, νέων, μαυροφορεμένων σύμφωνα με μαρτυρίες, οι οποίοι έριξαν βροχή από μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ τραυμάτισαν ελαφρά και τέσσερις […]

Το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, το οποίο χθες βράδυ έγινε στόχος συντονισμένης επίθεσης, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η επίθεση με μολότοφ έγινε γύρω στις 9 το βράδυ από μια ομάδα 50 ατόμων, νέων, μαυροφορεμένων σύμφωνα με μαρτυρίες, οι οποίοι έριξαν βροχή από μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ τραυμάτισαν ελαφρά και τέσσερις αστυνομικούς.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με στελέχη του Τμήματος, ενώ εξερχόμενος σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία χωρίς ασφάλεια» και δεσμεύτηκε «τα συνεχιζόμενα φερόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. θα παταχθούν την επόμενη ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία».

Το Α.Τ. Ομονοίας επισκέφθηκε και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Μάλιστα, η υπουργός κατά την άφιξή της έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών. Συγκεντρωμένοι γιούχαραν την κυρία Γεροβασίλη, φωνάζοντάς της: «Ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε».

Μητσοτάκης: Τα φαινόμενα βίας θα παταχθούν

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράσταση στους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας που στοχοποιούνται καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή αστυνομία» πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ότι «αυτά τα φαινόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλειας, θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη ημέρα που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ «κάρφωσε» και την Όλγα Γεροβασίλη για την παρουσία της στο ΑΤ Ομονοίας τονίζοντας ότι «έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ για να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία της ΕΛΑΣ για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη».

«Τι περιμένουν πραγματικά κάποιοι, να καούν αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε, δε, την κυρία Γεροβασίλη «να να πεταχτεί από το Πολυτεχνείο για να δει τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που ντροπιάζουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

«Οι Έλληνες πολίτες σήμερα αισθάνονται απροστάτευτοι. Το πρώτο χρέος μιας οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης.

Στο Α.Τ. Ομονοίας βρέθηκαν, επίσης, ο πρώην υφυπουργός Υποδομών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αυτή την ώρα αστυνομικοί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Video: protothema

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις