Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σπείρες Ναπολιτάνων αρπάζουν πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπείρες Ναπολιτάνων αρπάζουν πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο

Του Πέτρου Καρσιώτη Ταξιδεύουν στη Μύκονο, φορώντας τα πανάκριβα ρολόγια τους. Πριν από αυτούς όμως έχουν αποβιβαστεί στο «νησί των ανέμων» μέλη από διάφορες σπείρες της Νότιας Ιταλίας. Έχουν στραμμένα τα μάτια τους στα ρολόγια, όχι για να δουν τι… ώρα είναι, αλλά για να τα κλέψουν και να τα διοχετεύσουν στη διεθνή μαύρη αγορά. […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ταξιδεύουν στη Μύκονο, φορώντας τα πανάκριβα ρολόγια τους. Πριν από αυτούς όμως έχουν αποβιβαστεί στο «νησί των ανέμων» μέλη από διάφορες σπείρες της Νότιας Ιταλίας.

Έχουν στραμμένα τα μάτια τους στα ρολόγια, όχι για να δουν τι… ώρα είναι, αλλά για να τα κλέψουν και να τα διοχετεύσουν στη διεθνή μαύρη αγορά.

Δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν ληστείες

Οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος, δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν καταγγελίες εύπορων τουριστών ότι «έχασαν» το πανάκριβο ρολόι τους σε δευτερόλεπτα.

Τελευταίο κρούσμα η αρπαγή του ρολογιού, αξίας 60.000 ευρώ από το χέρι Γάλλου, μαροκινής καταγωγής, που είχε ταξιδεύσει στη Μύκονο από τις ΗΠΑ.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Όπως απεδείχθη, δύο 25χρονοι  Ιταλοί-και πάλι- ήταν οι δράστες της… εξαφάνισης του ρολογιού και σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της συνέργειας σε διάπραξη ληστείας.

Οι Ιταλίδες έσπευσαν να αλλάξουν δωμάτια

Εκτός από τους άνδρες συνελήφθησαν και δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 26 χρόνων, οι οποίες αμέσως μετά την αρπαγή του ρολογιού, άλλαξαν ξενοδοχείο για να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους.

Η κινηματογραφική επίθεση κατά του αλλοδαπού τουρίστα καταγράφηκε, ώρα 6 το απόγευμα.

Τον έσπρωξαν ξαφνικά και έπεσε

Τον ακολουθούσαν, ενώ κινείτο  πεζός και αφού τον έσπρωξαν και έπεσε, του αφαίρεσαν βίαια από το χέρι ρολόι χειρός αξίας 60.000 ευρώ.

Τράπηκαν σε φυγή χρησιμοποιώντας δίκυκλο, ενώ ταυτόχρονα οι δυο γυναίκες συνεργοί τους άλλαξαν καταλύματα διαμονής προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Τους «τσάκωσαν» λίγο πριν εξαφανιστούν με το πανάκριβο ρολόι

Ενοικίαση μοτοσυκλέτας με πλαστά στοιχεία

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν είχε ενοικιαστεί από τον ένα 25χρονο, επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό, είχαν συλληφθεί και πάλι μέλη ιταλικής συμμορίας, από τη Νάπολη,  που είχαν ληστέψει με τον ίδιο τρόπο έναν Σαουδάραβα δημοσιογράφο.

Ρολόι Σαουδάραβα αξίας 200.000 ευρώ

Το ρολόι του, αξίας όπως δήλωσε, 200.000 ευρώ, είχαν αρπάξει δύο Ιταλοί σε συνεργασία με μία συμπατριώτισσά τους.

Συχνά τα φαινόμενα με δράστες Ναπολιτάνους

Τα τελευταία χρόνια είναι συχνά τέτοια φαινόμενα στη Μύκονο από συμμορίες κλεφτών που προέρχονται από την Νότια Ιταλία και συνεχίζονται τα κρούσματα, παρά τις εξαρθρώσεις αρκετών  συμμοριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις