Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σοβαρή εξέλιξη: Η Τουρκία αναβάλει την παραλαβή των S-400
ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρή εξέλιξη: Η Τουρκία αναβάλει την παραλαβή των S-400

Παγώνει τους πυραύλους S-400 η Τουρκία Αλλάζει η στρατηγική της Τουρκίας, πιθανόν μετά τις έντονες πιέσεις της Αμερικής. Οι συνομιλίες Τουρκίας-Ρωσίας για την παραλαβή των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, παγώνει. Οι Αμερικανοί ασκούσαν έντονες πιέσεις με τα αεροσκάφη F35, με την αναβολή για τουλάχιστον 10 μήνες να «μυρίζει» οριστικό πάγωμα… Όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον […]

Παγώνει τους πυραύλους S-400 η Τουρκία

Αλλάζει η στρατηγική της Τουρκίας, πιθανόν μετά τις έντονες πιέσεις της Αμερικής.

Οι συνομιλίες Τουρκίας-Ρωσίας για την παραλαβή των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, παγώνει.

Οι Αμερικανοί ασκούσαν έντονες πιέσεις με τα αεροσκάφη F35, με την αναβολή για τουλάχιστον 10 μήνες να «μυρίζει» οριστικό πάγωμα…

Όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ η Τουρκία παγώνει για 10 μήνες την παραλαβή των S400. Οι πύραυλοι ήταν προγραμματισμένο να παραληφθούν από τους Τούρκους σε εννέα μήνες.

Η παραλαβή πάει πλέον στους 19 μήνες και αυτό ανοίγει τον δρόμο βγια τα αμερικανικά αεροσκάφη F35.

«Καμπανάκι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για τους S-400

Όπως είναι γνωστό υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση από την Αμερική για την παραλαβή και την χρήση των S400. Η αναβολή στηρίζεται σε εμπλοκή στο θέμα του λογισμικού ή τουλάχιστον αυτό λέγεται επισήμως, ωστόσο φαίνεται ότι πρόκειται για πάγωμα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά των ΗΠΑ προσφέρθηκαν και οι πύραυλοι Πάτριο” ώστε να καλυφθεί το κενό των S400 για την Τουρκία.

Προφανώς ο Ερντογάν προτίμησε να παραλάβει τα αμερικανικά μαχητικά και να μην πάει σε ευθεία σύγκρουση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που τον προειδοποιούσαν για τους ρωσικούς πυραύλους.

Με το πάγωμα των S400 ανοίγει ο δρόμος μέσα στις επόμενες ημέρες να παραληφθεί το πρώτο από τα αεροσκάφη F35, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ερντογάν: Και η Ελλάδα αγόρασε S-300 και δεν μίλησε κανείς

Οι Τούρκοι πάντως φαίνεται ότι διατηρούν το όπλο των S400. Φαίνεται ότι παρασκηνιακά και για να μην υπάρξει ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας, συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο παραλαβής των πυραύλων, αλλά χωρίς αυτοί να ενεργοποιηθούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη έπεσε στο τραπέζι και το παράδειγμα της Ελλάδας με τους πυραύλους S300 τους οποίους η χώρα μας παρέλαβε μεν, αλλά ουσιαστικά δεν τους ενεργοποίησε ποτέ.

Όσο οι εκλογές πλησιάζουν, ο Τούρκος πρόεδρος αντιλαμβάνεται πως δέχεται πιέσεις από παντού…

Το σκληρό παζάρι συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις