Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκοπιανό: Μικρά και σταθερά βήματα θέλει ο Ζάεφ
ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανό: Μικρά και σταθερά βήματα θέλει ο Ζάεφ

Νέες δηλώσεις έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος αναφέρθηκε στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, μιλώντας σε φόρουμ που διεξάγεται στα Σκόπια. Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι περιμένει σήμερα στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες και να καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα της ονομασίας. Διαβάστε […]

Νέες δηλώσεις έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος αναφέρθηκε στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, μιλώντας σε φόρουμ που διεξάγεται στα Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι περιμένει σήμερα στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες και να καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα της ονομασίας.

Διαβάστε ακόμα:

Βαρύ το κλίμα στα Σκόπια: «Προδότης» ο Ζάεφ (pic)

«Είπα ότι είμαι φύσει αισιόδοξος και είναι πιθανόν να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά σήμερα έχουμε μια πολύ κρίσιμη συνομιλία για ‘μένα. Ελπίζω ότι θα καλύψουμε όλες τις πτυχές για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και των δυο πλευρών», είπε ο Ζάεφ.

Και συνέχισε δείχνοντας ότι προτιμά τα μικρά και σταθερά βήματα: «Σε κάθε περίπτωση, θα περίμενα να γίνουν όλα βήμα-βήμα. Να δούμε αν θα υπάρξει συμφωνία, και αν υπάρξει συμφωνία θα ορίσουμε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Δηλαδή, το πως θα ενημερώσουμε τους πολίτες αλλά και το πού θα μπουν οι τελικές υπογραφές».

Διαβάστε ακόμα:

Νέες εξελίξεις στο Σκοπιανό – Οι δηλώσεις Ζάεφ

Για το θέμα των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι, ο Ζάεφ είπε ότι οι λαοί θα ενημερωθούν μόλις υπάρξει συμφωνία.

«Βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία, Μακεδονία του Βαρδάρη, πολλά ονόματα είναι στο τραπέζι, ξέρετε τις προτάσεις του Νίμιτς, αλλά εγώ θα περίμενα μέχρι το τέλος για να το ανακοινώσω, γιατί συμφωνία δεν έχουμε ακόμα. Ελπίζω να έχουμε συμφωνία ή να την έχουμε πολύ σύντομα. Πάντως, όταν θα κλείσει η συμφωνία, θα σας ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειές της», κατέληξε ο Ζάεφ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις