Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα – Οργή κατοίκων, προαναγγέλλουν μηνύσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα – Οργή κατοίκων, προαναγγέλλουν μηνύσεις

  Το απόλυτο χάος στην Ύδρα με τους κατοίκους να μην έχουν ρεύμα και νερό και τους επαγγελματίες να είναι σε απόγνωση. Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λίγο μετά τις 09:30. Το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες και προς το παρόν είναι άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. […]

 

Το απόλυτο χάος στην Ύδρα με τους κατοίκους να μην έχουν ρεύμα και νερό και τους επαγγελματίες να είναι σε απόγνωση. Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λίγο μετά τις 09:30.

Το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες και προς το παρόν είναι άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Οι διακόπτες έπεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής, τις 05:30 το πρωί και από τότε το νησί βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Χθες το βράδυ η περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι το οποίο έγινε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την Κυριακή, 26 Αυγούστου».

Να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου ζητά ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης 

«Στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέπλευσε στην Ύδρα το πρώτο υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ βρίσκεται εν πλω και πλοίο με δύο γεννήτριες. Έχει βρεθεί και το σημείο για να προσεγγίσουν. Ο δήμος μας θα στραφεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το πρωί το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί. Πρέπει να εντοπιστεί το σημείο  και η αιτία της βλάβης. Συνιστώ ψυχραιμία», δήλωσε σήμερα, νωρίς το πρωί ο δήμαρχος στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο Γιώργος Κουκουδάκης υπογράμμισε ότι έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στο νησί, σημειώνοντας ότι και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Και χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό 

Εντωμεταξύ, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχουν και προβλήματα υδροδότησης καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια.

Και όλα αυτά χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ισχυριζόταν ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί μέχρι σήμερα το πρωί, κάτι το οποίο δεν συνέβη. Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε πως βλέπει τη βλάβη να αποκαθίσταται προς απόγευμα. Σημείωσε δε, ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν γνώριζε καν πού είναι το πρόβλημα, ούτε από τι προκλήθηκε. Τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετωπίζουν πάντως βλάβη, σύμφωνα με τον κ. Κουκουδάκη, ενώ τώρα μεταφέρονται δύο γεννήτριες, με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, για να μπορέσει να έχει ξανά ρεύμα το νησί.

Πάντως, αυτή την ώρα πηγαίνουν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Υδρα δύο γεννήτριες, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ στις 3 τη νύχτα έδεσε στο λιμάνι η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, για να βοηθήσει στα προβλήματα υδροδότησης.

ΔΕΔΔΗΕ: Καταβάλλεται προσπάθεια για αποκατάσταση της βλάβης

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες, Κυριακή, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του, ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και -όπως αναφέρει- καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, το αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες δηλώνοντας «καταστραφήκαμε», καθώς αφενός δεν μπορούν να δουλέψουν, αφετέρου καταστρέφονται όλες τους οι προμήθειες.

Την ίδια ώρα δεν λειτουργούν ούτε τα ΑΤΜ, ενώ οι επαγγελματίες μιλούν για τεράστια δυσφήμιση του νησιού.

Μηνύσεις προαναγγέλλουν οι ξενοδόχοι

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη, μιλώντας στο Θέμα 104,6 αποτύπωσε με τη σειρά της τις δραματικές ώρες που περνά το νησί. «Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει».

Υπουργείο Ναυτιλίας: Όλα… καλά!

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο για προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες από και προς την Ύδρα, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώνει ότι:

1. Όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα διεξήχθησαν χθες, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, κανονικά. Σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες. Εξυπηρετήθηκαν όλοι οι επιβάτες που ζήτησαν να μετακινηθούν. Το ίδιο ομαλά θα διεξαχθούν και τα δρομολόγια σήμερα, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

2. Πρόβλημα παρατηρήθηκε μόνο στα ταξιδιωτικά πρακτορεία όπου, λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, το προσωπικό ήταν αναγκασμένο να εκδώσει τα εισιτήρια με χειρόγραφο τρόπο. Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε ούτε ένας επιβάτης που να επιδίωξε να μετακινηθεί και να μην το κατάφερε.

3. Ο Δήμαρχος της Ύδρας δεν ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων.

4. Το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρίσκεται διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

5. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία, ακόμα και ως αυτή την ώρα, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη, με τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και με τον Λιμενάρχη Ύδρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μανδαλάκη Γεώργιο.

6. Με εντολή του κ.Κουρουμπλή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αποστέλλεται στην Ύδρα, το Π.Α.Θ. 090 ΓΑΥΔΟΣ, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δείτε ακόμη:

ύδρα

Χωρίς ρεύμα και νερό η Ύδρα – Δύσκολο το έργο των τεχνικών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις