Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΣΕΠΕ: Πρόστιμα – μαμούθ σε τουριστικές επιχειρήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΠΕ: Πρόστιμα – μαμούθ σε τουριστικές επιχειρήσεις

Πρόστιμα ύψους 1,14 εκατ. επιβλήθηκαν από τον ΣΕΠΕ σε τουριστικές επιχειρήσεις για τον μήνα Μάιο. Συνολικά 982 έλεγχοι διενεργήθηκαν και μπήκαν 325 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.145.554,51 ευρώ. Επιπλέον, σε ακόμα 43 περιπτώσεις παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας η διαδικασία επιβολής κυρώσεων είναι σε εξέλιξη. Διαβάστε ακόμα: Εξωδικαστικός: Επέκταση ρυθμίσεων για όλους τους πολίτες  Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν από […]

Πρόστιμα ύψους 1,14 εκατ. επιβλήθηκαν από τον ΣΕΠΕ σε τουριστικές επιχειρήσεις για τον μήνα Μάιο.

Συνολικά 982 έλεγχοι διενεργήθηκαν και μπήκαν 325 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.145.554,51 ευρώ. Επιπλέον, σε ακόμα 43 περιπτώσεις παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας η διαδικασία επιβολής κυρώσεων είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα: Εξωδικαστικός: Επέκταση ρυθμίσεων για όλους τους πολίτες 

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή. Όπως σημείωσε, σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, το ΣΕΠΕ διενεργεί στοχευμένους ελέγχους σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς.

Φέτος, ακριβώς για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείται στην αρχή κάθε τουριστικής περιόδου, αλλά και για να επιτευχθεί η συμμόρφωση των επιχειρήσεων, η δράση του ΣΕΠΕ προσανατολίστηκε στον τουριστικό κλάδο νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Διαβάστε ακόμα: Η κατάρρευση που προκαλεί «σεισμό» στον ελληνικό τουρισμό

Παράλληλα, για το διάστημα από 1 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις