Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σα να είναι ολόφρεσκες: Μάθε κι εσύ, τα 4 μυστικά της γαρίδας
PLUS

Σα να είναι ολόφρεσκες: Μάθε κι εσύ, τα 4 μυστικά της γαρίδας

Οι γαρίδες είναι από τα βασικά πιάτα του καλοκαιριού, όμως οι περισσότεροι τις αγοράζουμε κατεψυγμένες. Γι’ αυτό, πρέπει να ξέρεις τα βασικά κόλπα για να τις κάνεις ζουμερές και νόστιμες. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο υλικό για αυτό και το μαγείρεμά του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6-7 λεπτά. Αν ξεχαστείς το πιο πιθανό είναι να είναι σκληρές […]

Γαριδες

Οι γαρίδες είναι από τα βασικά πιάτα του καλοκαιριού, όμως οι περισσότεροι τις αγοράζουμε κατεψυγμένες.

Γι’ αυτό, πρέπει να ξέρεις τα βασικά κόλπα για να τις κάνεις ζουμερές και νόστιμες.

Πρόκειται για ένα ευαίσθητο υλικό για αυτό και το μαγείρεμά του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6-7 λεπτά. Αν ξεχαστείς το πιο πιθανό είναι να είναι σκληρές και να μην μπορούν καν να καθαριστούν. Είτε βραστές, είτε αχνιστές, είτε σοτέ στο τηγάνι σε λάδι ο χρόνος είναι πάνω κάτω ο ίδιος.

Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμες άνοιξε μία στη μέση και δες το χρώμα της. Αν η σάρκα της είναι λευκή τότε είναι ζουμερή και έτοιμη.

Για έξτρα άρωμα μπορείς να τις καθαρίσεις και να τις μαρινάρεις για 15 λεπτά σε ούζο ή λαδολέμονο με σκόρδο πριν τις μαγειρέψεις.

Αν σκέφτεσαι να τις κάνεις βραστές θα πρέπει να περιμένεις να βράσει το νερό και μετά να τις ρίξεις μέσα. Μόλις το χρώμα τους γίνει πορτοκαλί, τις σουρώνεις και τις σερβίρεις με λάδι, ρίγανη και λεμόνι.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πλένοντας τις γαρίδες μας, ενώ παράλληλα βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μας να βράσει. Μόλις βράσει τις ρίχνουμε μέσα και τις αφήνουμε 5 λεπτά, να πάρουν μία καλή βράση.

Έπειτα τις βγάζουμε στο σουρωτήρι και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία. Προσοχή, είναι σημαντικό να το κάνουμε 2 φορές ώστε να διώξουμε τα περισσότερα συντηρητικά, και να μαλακώσουμε τις γαρίδες!

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγο να αρχίσουν να τσιγαρίζονται σε δυνατή φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί μας και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν.

Αφού έχουμε τρίψει τις ντομάτες μας, ή έχουμε έτοιμο πελτέ, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, τα πιπέρια μας (κόκκινο, μαύρο, λευκό, πάπρικα κ.τ.λ., ό,τι καλό βρίσκεται στο ντουλάπι μας) και λίγο σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τα αφήνουμε βράσουν και δέσουν. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Δείτε ακόμη:

χταποδακι

Για να φας το ξιδάτο χταποδάκι σωστά, πρέπει να ξέρεις 2 μυστικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις