Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σαουδική Αραβία: Ενημέρωση μέσω sms για το διαζύγιο
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Ενημέρωση μέσω sms για το διαζύγιο

Σύμφωνα με έναν νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ στη Σαουδική Αραβία, τα δικαστήρια θα ενημερώνουν με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο τις γυναίκες, σε περίπτωση διαζυγίου. Το πρωτοφανές μέτρο ήρθε σαν απόρροια της τάσης πολλοί άνδρες να βάζουν μυστικά τέλος στον γάμο τους, χωρίς καν να ενημερώνουν τη σύζυγό τους. Παρόλο που η Σαουδική Αραβία […]

Σύμφωνα με έναν νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ στη Σαουδική Αραβία, τα δικαστήρια θα ενημερώνουν με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο τις γυναίκες, σε περίπτωση διαζυγίου. Το πρωτοφανές μέτρο ήρθε σαν απόρροια της τάσης πολλοί άνδρες να βάζουν μυστικά τέλος στον γάμο τους, χωρίς καν να ενημερώνουν τη σύζυγό τους.

Παρόλο που η Σαουδική Αραβία είναι εξαιρετικά συντηρητική χώρα, ο κληρονόμος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμά έχει προχωρήσει στην εφαρμογή ορισμένων φιλελεύθερων μέτρων υπέρ των γυναικών. Στις γυναίκες επετράπη να οδηγούν από τον Ιούνιο του 2018. Τους αναγνωρίστηκε, επίσης, το δικαίωμα της πρόσβασης στα αθλητικά στάδια, κάτι που απολάμβαναν μέχρι πρότινος αποκλειστικά οι άνδρες. Το Ριάντ, επιπλέον, επιδιώκει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έγραψες στην Πόντε Βέκιο; 160 ευρώ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις