Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σαμαράς σε Τσίπρα: Είστε ένας απλός yes man, βάζετε μπουρλότο στη χώρα (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σαμαράς σε Τσίπρα: Είστε ένας απλός yes man, βάζετε μπουρλότο στη χώρα (vid)

Με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα ξεκίνησε την ομιλία του ο στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ απάντησε και σε όσα του καταλογίζουν για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. «Κύριε Τσίπρα δεν διαπραγματευτήκατε, τα δώσατε όλα» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σημερινό άρθρο του […]

Με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα ξεκίνησε την ομιλία του ο στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ απάντησε και σε όσα του καταλογίζουν για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

«Κύριε Τσίπρα δεν διαπραγματευτήκατε, τα δώσατε όλα» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σημερινό άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου, ενός πολιτικού του αντιπάλου, όπως υπογράμμισε.

«Απόγονοι ναζιστών»: Βαριές κουβέντες στη Βουλή – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Σε αυτό ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών τον ενημέρωνε συχνά και παρουσιάζει τις θέσεις που είχε από τότε για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Κύριε Τσίπρα εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα! Εσείς και τα παπαγαλάκια σας με κατηγορείτε ότι εγώ δημιούργησα το Σκοπιανό. Διαλέξτε είμαι υποχωρητικός ή αδιάλλακτος; Εγώ δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα. Το δημιούργησαν ο Στάλιν και ο Τίτο, αλλά για αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε τίποτα».

Μητσοτάκης, όπως Όρμπαν – Σκληρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ

Απάντησε και στην κριτική ότι δεν αντέδρασε όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία. «Εγώ πέτυχα να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια, τόνισε και χαρακτήρισε «ανοησίες» τα σχετικά επιχειρήματα.

«Μέσα στη φούρια σας έχετε γίνει σκοπιανότεροι των Σκοπιανών» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Υπενθύμισε σε όλους ότι δεν έχει χειριστεί το θέμα από το 1992. Και ότι τις ενστάσεις που είχε θέσει τις έχουν αποδεχτεί και στον ΟΗΕ.

Πάνος Καμμένος: Δεν ισχύει καμία συμφωνία

«Ποτέ στο παρελθόν δεν μπήκε στον ΟΗΕ χώρα με προσωπινό όνομα, ποτέ στο παρελθόν δεν υποχρεώθηκε χώρα να διαπραγματευτεί το όνομά της με μια γειτονική« προσέθεσε.

«Αυτό το κατάλαβαν και οι Σκοπιανοί που ενδιαφέρονται κυρίως για το πως θα τους λέμε εμείς. Εμείς τον αλυτρωτισμό δεν τον νομιμοποιήσαμε ποτέ. Εσείς τον νομιμοποιείτε τώρα».

Λεβέντης: «Ο Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη φυλακή»

«Κύριε Τσίπρα δεν διαπραγματευτήκατε, τα δώσατε όλα. Η νεολαία του κόμματός σας έκανε διαδηλώσεις στα Σκόπια με τη νεολαία του Γκρουέφσκι για να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία ενώ τους Έλληνες πατριώτες λέτε πως είναι φασιστοειδή».

Μη μας λέτε λοιπόν για εθνική γραμμή. Απέναντι ήσασταν πάντα.

«Δίνετε εθνότητα και γλώσσα, δεν υπάρχει erga omnes και προσφέρετε τριπλή ονομασία» συνέχισε την κριτική του στη συμφωνία. «Οι Βούλγαροι ποτέ δεν αναγνώρισαν έθνος και γλώσσα, αλλά εσείς δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στα δυτικά Βαλκάνια» επισήμανε.

«Στη συμφωνία αναφέρεται ότι οι Σκοπιανοί θα ελέγχουν τα βιβλία μας»

Είναι θέμα χρόνου να αναβιώσουν όλοι οι εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό. Το άρθρο 6 θα απαγορεύσει ακόμη και τα συλλαλητήρια, προέβλεψε.

«Αναγνωρίζετε ένα εθνικό κράτος Μακεδόνων που περιλαμβάνει μία μειοψηφία Αλβανών, αναγνωρίζετε Βόρειους Μακεδόνες που θα είναι οι μόνοι διεθνώς αναγνωρισμένοι Μακεδόνες. Με δυο λόγια αναγνωρίζετε ένα έκτρωμα. Μια θρυαλλίδα αποσταθεροποίησης και των Σκοπίων και της ευρύτερης περιοχής».

Σκοπιανό: Παρενέβη ο Κώστας Καραμανλής

Αποσταθεροποιείτε και τη χώρα στο εσωτερικό και τη Δημοκρατία όταν υπογράφετε συμφωνία έναντι στην πλειοψηφία. Βάζετε μπουρλότο στην Ελλάδα.

Είναι φυσικό να σας δίνουν συγχαρητήρια διάφοροι διεθνείς ηγέτες. Πάντα ήθελαν να το κλείσουν.

Αυτό είναι το πρόβλημα του Τσίπρα. Βρίζει τους συμμάχους για άλλα θέματα και υπογράφει τα πάντα. Έχετε καταντήσει ένας απλός yes man.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις