Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σήμερα (20/6) η επικύρωση της συμφωνίας στην πΓΔΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα (20/6) η επικύρωση της συμφωνίας στην πΓΔΜ

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ επικυρώνει σήμερα (20/6) τη συμφωνία με την Ελλάδα. Σήμερα Τετάρτη (στις 11.00 τοπική ώρα  και 12:00 ώρα Ελλάδος) συνέρχεται στα Σκόπια το κοινοβούλιο της πΓΔΜ για να επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος. Διαβάστε ακόμα: Σκληρή γλώσσα Πολάκη για Μητσοτάκη: «Καραγκιοζιλίκια»! Την συμφωνία παρουσίασε στα μέλη της […]

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ επικυρώνει σήμερα (20/6) τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Σήμερα Τετάρτη (στις 11.00 τοπική ώρα  και 12:00 ώρα Ελλάδος) συνέρχεται στα Σκόπια το κοινοβούλιο της πΓΔΜ για να επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος.

Διαβάστε ακόμα: Σκληρή γλώσσα Πολάκη για Μητσοτάκη: «Καραγκιοζιλίκια»!

Την συμφωνία παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ. Τη χαρακτήρισε ως «πράξη ευθύνης και πατριωτισμού», κάνοντας λόγο για «ιστορικές μέρες».

Διαβάστε ακόμα: Σκοπιανό: Η Αυστρία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία

Ανέφερε πως η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα είναι ένας συμβιβασμός, «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό,τι είναι σημαντικό για όλους εμάς».

Διαβάστε ακόμα: Σκόπια: Πέρασε η συμφωνία – «Προδότη Ντιμιτρόφ!»

Πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO αντιτίθεται στη συμφωνία, καλώντας σε συγκέντρωση μπροστά στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις