Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σήμερα το αντίο στον Κατσίφα – Λεωφορεία φτάνουν στους Βουλιαράτες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα το αντίο στον Κατσίφα – Λεωφορεία φτάνουν στους Βουλιαράτες

Σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες Συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες αναμένεται να φτάσουν στο χωριό. Oι καμπάνες χτυπούν πένθιμα από το πρωί και στο χωριό επικρατεί θλίψη αλλά και οργή. Πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας – Φοβούνται επεισόδια  Οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό […]

Σήμερα-η-κηδεία-Κατσίφα-στους-Βουλιαράτες.jpg

Σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες

Συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες αναμένεται να φτάσουν στο χωριό.

Oι καμπάνες χτυπούν πένθιμα από το πρωί και στο χωριό επικρατεί θλίψη αλλά και οργή.

Πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας – Φοβούνται επεισόδια 

Οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς βρίσκονται στο “πόδι” περιμένοντας τα λεωφορεία που φτάνουν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αλβανοί αστυνομικοί κάνουν έρευνες για μπλούζες με το πρόσωπο του Κωνσταντίνο Κατσίφα ή τατουάζ που θεωρούν προκλητικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του protothema δεν επετράπη η είσοδος σε ένα λεωφορείο από τη Ζάκυνθο.

Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων που ζητούν την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα βρέθηκε κοντά στους γονείς του για συλλυπητήρια η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ελένη Σουρανή

Το σπίτι του 35χρονου ομογενούς πλημμύρισε από κόσμο που έφτασε για να συμπαρασταθεί στους δυο τραγικούς γονείς που έντεκα μέρες μετά τη δολοφονία του παιδιού τους, τους παρέδωσαν το άψυχο σώμα του για να το θάψουν.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη 

Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, από το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

«Καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Βίντεο Protothema

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις