Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση για το Σκοπιανό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση για το Σκοπιανό

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Βιέννης θα διεξαχθεί σήμερα η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Νίκου Κοτζιά, του Νικολά Ντιμιτρόφ και του Μάθιου Νίμιτς, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Η συνάντηση ξεκινά στις 9.30 – 10.30 ώρα Ελλάδος. Ο κ. Νίμιτς θα είναι αυτός που θα λάβει πρώτος τον λόγο και θα παρουσιάσει τη νομική φόρμα βάσει της οποίας θα […]


Στο υπουργείο Εξωτερικών της Βιέννης θα διεξαχθεί σήμερα η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Νίκου Κοτζιά, του Νικολά Ντιμιτρόφ και του Μάθιου Νίμιτς, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Η συνάντηση ξεκινά στις 9.30 – 10.30 ώρα Ελλάδος.

Ο κ. Νίμιτς θα είναι αυτός που θα λάβει πρώτος τον λόγο και θα παρουσιάσει τη νομική φόρμα βάσει της οποίας θα κατατεθεί η ενδεχόμενη μελλοντική συμφωνία των δύο μερών στον ΟΗΕ.

Κοτζιάς: Δεν μπορεί η ισχυρή Ελλάδα να φοβάται να κάνει συμβιβασμό με ένα μικρό κράτος

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών και η διαπραγμάτευση επί των θέσεών τους, η οποία αναμένεται ότι θα είναι μακρά σε διάρκεια.

Η τελευταία συνάντηση των τριών η οποία διεξήχθη εδώ τη 13η Φεβρουαρίου διήρκησε 7 ώρες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού και 6 στο δείπνο εργασίας που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο βράδυ.

Χθες βράδυ οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ είχαν ήδη μία αρχική συζήτηση σε δείπνο εργασίας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκησε 3 ώρες.

Το αγκάθι είναι η συνταγματική αναθεώρηση για τις αλυτρωτικές αναφορές που για την Ελλάδα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις