Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σάλος με τα πολύτιμα σερβίτσια του Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τα πολύτιμα σερβίτσια του Μακρόν

Ένα νέο σερβίτσιο με 1.200 νέα πιάτα που φέρεται να αξίζει 500.000 ευρώ έχει παραγγελθεί για το Μέγαρο των Ηλυσίων, όμως μια πιθανή ανακοστολόγηση έχει προκαλέσει σάλο και αρνητικά σχόλια για τον Εμμανουέλ Μακρόν. Οι Γάλλοι φορολογούμενοι αδυνατούν να δεχτούν, το συνολικό κόστος που θα έφτανε τις 50.000 ευρώ, μπορεί να κοστίσει 10 φορές παραπάνω, […]

Ένα νέο σερβίτσιο με 1.200 νέα πιάτα που φέρεται να αξίζει 500.000 ευρώ έχει παραγγελθεί για το Μέγαρο των Ηλυσίων, όμως μια πιθανή ανακοστολόγηση έχει προκαλέσει σάλο και αρνητικά σχόλια για τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι Γάλλοι φορολογούμενοι αδυνατούν να δεχτούν, το συνολικό κόστος που θα έφτανε τις 50.000 ευρώ, μπορεί να κοστίσει 10 φορές παραπάνω, δηλαδή μισό εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Canard Enchaîné.

Διαβάστε ακόμα:

Ένοχος ο Χέρμπα για την απαγωγή του μοντέλου

«Το ακριβές συνολικό κόστος είναι άγνωστο προς το παρόν, αλλά αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το τελικό ποσό θα είναι τεράστιο» ανέφερε η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα.

Τα πιάτα θα κατασκευαστούν από τους εθνικούς κατασκευαστές κεραμικών, την περίφημη εταιρεία « Cité de la céramique Sèvres Limoges» του 18ου αιώνα, η οποία προμηθεύει τους βασιλείς και τις βασίλισσες της Γαλλίας με φίνα πορσελάνη για σχεδόν 300 χρόνια.

Το νέο σερβίτσιο θα έχει το όνομα « Bleu Elysée», ως αναφορά στο «Bleu de Sèvres», ένα βαθύ μπλε χρώμα που χρησιμοποιείται στην πορσελάνη που γίνεται για τους βασιλείς και τις βασίλισσες της Γαλλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις