Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ρέμπεργκ: «Διαγραφή ή κούρεμα χρέους δεν πρόκειται να υπάρξει»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέμπεργκ: «Διαγραφή ή κούρεμα χρέους δεν πρόκειται να υπάρξει»

Η γερμανική Βουλή θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το τέλος της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα γράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με τίτλο «Ελλάδα με γραβάτα». «Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τον τερματισμό του τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα», γράφει η γερμανική […]

Η γερμανική Βουλή θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το τέλος της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα γράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με τίτλο «Ελλάδα με γραβάτα».

«Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τον τερματισμό του τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Να επιστραφούν τα κέρδη της Γερμανίας από τα ελληνικά ομόλογα»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Το ότι η βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να τερματιστεί, είναι κάτι που αποφάσισε το Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα λαμβάνει ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων επιμηκύνονται κατά δέκα επιπλέον χρόνια. Τώρα θα πρέπει να συμφωνήσουν και τα εθνικά Κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης» αναφέρει το δημοσίευμα.

Der Spiegel για συμφωνία σε Eurogroup: Λογική η δυσπιστία

Ενώ στη συνέχεια δημοσιεύει δηλώσεις πολιτικών όπως αυτή της καγκελάριου Mέρκελ, η οποία τόνισε την ευρωπαϊκή διάσταση της βοήθειας για την Ελλάδα. Όλα τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης «επέδειξαν συνεχώς έναν υψηλό βαθμό αλληλεγγύης για να στηρίξουν την Ελλάδα σ’ αυτόν τον δρόμο».

Και ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς του SPD δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι «ένα δυνατό μήνυμα για την αλληλεγγύη στην Ευρώπη».

Μια «βρώμικη» ανταλλαγή – Φέρνει την έξοδο η συμφωνία;

Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης για θέματα δημοσίων οικονομικών, Έκχαρντ Ρέμπεργκ δήλωσε: «Για τη Γερμανία έχει αποφασιστική σημασία το εξής: διαγραφή χρέους ή κούρεμα χρέους για την Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει».

Ο ίδιος θεωρεί επίσης σωστό, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, να εξακολουθήσουν να ισχύουν όροι για την Ελλάδα, «έτσι θα διασφαλιστεί, υποστηρίζει, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική πορεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις