Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς η πολλή δουλειά προκαλεί διαβήτη
ΥΓΕΙΑ

Πώς η πολλή δουλειά προκαλεί διαβήτη

Η πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες. Σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, ο κίνδυνος δεν είναι αυξημένος για όσες δουλεύουν από 30 έως 40 ώρες. Εκτιμάται ότι περίπου 439 εκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν με διαβήτη έως το 2030, σχεδόν 50% περισσότεροι από ό,τι το 2010. Μάλιστα, το […]

Η πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες.

Σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, ο κίνδυνος δεν είναι αυξημένος για όσες δουλεύουν από 30 έως 40 ώρες.

Εκτιμάται ότι περίπου 439 εκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν με διαβήτη έως το 2030, σχεδόν 50% περισσότεροι από ό,τι το 2010. Μάλιστα, το 2015 υπολογίζεται ότι ο διαβήτης κόστισε στην παγκόσμια οικονομία 1,31 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβήτης: Ο παράγοντας που δεν περίμενες πως επιδρά

Διαπιστώθηκε ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας δεν σχετιζόταν με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 στους άνδρες. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το ΑΠΕ, φάνηκε η πιθανότητα διαβήτη να μειώνεται, όσο περισσότερο δούλευε ένας άνδρας.

Πάντως, δεν έχουν κάποια προφανή εξήγηση για τη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μαχί Ζιλμπέρ-Ουιμέ του Κέντρου Ερευνών FRQS του Κεμπέκ και του Ινστιτούτου Εργασίας & Υγείας του Τορόντο, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Diabetes Research & Care.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις