Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πώς δρούσε τριμελής σπείρα πορτοφολάδων στον σταθμό Λαρίσης
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δρούσε τριμελής σπείρα πορτοφολάδων στον σταθμό Λαρίσης

του Πέτρου Καρσιώτη Τους «συνέλαβαν» πρώτα οι κάμερες επί το… έργον και μετά οι αστυνομικοί επ’ αυτοφώρω! Ο λόγος για τριμελή σπείρα πορτοφολάδων, που… ελάφρυναν συστηματικά τους επιβάτες των τρένων του ΟΣΕ, στις αποβάθρες του Σταθμού Λαρίσης. Δύο Αλγερινοί και ένας Σύρος, λόγω των πιο έντονων μέτρων και την παρουσία αστυνομικών σε Μετρό και ΗΣΑΠ, […]

του Πέτρου Καρσιώτη

Τους «συνέλαβαν» πρώτα οι κάμερες επί το… έργον και μετά οι αστυνομικοί επ’ αυτοφώρω! Ο λόγος για τριμελή σπείρα πορτοφολάδων, που… ελάφρυναν συστηματικά τους επιβάτες των τρένων του ΟΣΕ, στις αποβάθρες του Σταθμού Λαρίσης.

Δύο Αλγερινοί και ένας Σύρος, λόγω των πιο έντονων μέτρων και την παρουσία αστυνομικών σε Μετρό και ΗΣΑΠ, όπου από τα Χριστούγεννα εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες, είχαν στο σταθμό Λαρίσης. Εκεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο άρπαζαν το ένα πορτοφόλι μετά το άλλο φέρνοντας σε απόγνωση τους κατόχους που έχαναν και τα επίσημα έγγραφά τους και τις κάρτες τους.

Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες επιβατών που έρχονταν με το τρένο στην Αθήνα ή αναχωρούσαν για την επαρχία, οι αστυνομικοί εξασφάλισαν βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο διακρίνονταν οι δράστες. Καθώς οι δύο από αυτούς είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, τους ταυτοποίησαν αμέσως με τις φωτογραφίες σεσημασμένων.

Αστυνομικοί με πολιτική περιβολή βρίσκονταν συνεχώς στις αποβάθρες, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν μετά από μία ακόμη απόπειρα κλοπής πορτοφολιού. Οι συγκεκριμένοι δράστες εφάρμοζαν το κόλπο της ξαφνικής ακινητοποίησης για να προκαλέσουν τεχνητό συνωστισμό. Ο ένας έμπαινε μπροστά από τους επιβάτες. Σταματούσε ξαφνικά με αποτέλεσμα οι ακολουθούντες να πέφτουν πάνω του. Πάνω στους επιβάτες όμως… έπεφταν οι δύο που ακολουθούσαν.

Το πορτοφόλι εξαφανιζόταν στα χέρια του ενός εκ των δραστών μετά τη… σκυταλοδρομία. Από την έρευνα προέκυψε μέχρι στιγμής ότι η τριάδα των πορτοφολάδων έχει αρπάξει τουλάχιστον δεκατέσσερις κλοπές πορτοφολιών. Η προηγούμενη σύλληψη πορτοφολάδων που δρούσαν οργανωμένα είχε γίνει ημέρες Χριστουγέννων στο σταθμό του Ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια.

Αστυνομικοί, που συχνά πυκνά, υποδύονται τους επιβάτες του ηλεκτρικού, πρωταγωνίστησαν στις αποβάθρες σε σκηνές… αστυνομικής ταινίας, στο τέλος της οποίας οι επιβάτες χειροκρότησαν! Οι αστυνομικοί είχαν ακούσει τις κραυγές μιας κοπέλας, επιβάτιδας του ηλεκτρικού, όταν αντελήφθη ότι ομάδα «ελαφροχέρηδων» είχαν δημιουργήσει τεχνητό συνωστισμό και της είχαν αρπάξει το πορτοφόλι.

Καθώς βρίσκονταν κοντά είδαν ότι πίσω από την «ομάδα κρούσης» βρίσκονταν άλλοι τέσσερις συνεργοί τους. Οι δράστες της αρπαγής μόλις κατάλαβαν την παρουσία των αστυνομικών, άρχισαν να τρέχουν. Ρίχτηκαν πίσω τους οι αστυνομικοί και λίγα λεπτά μετά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο από τους έξι. Επρόκειτο για Αλβανούς «ελαφροχέρηδες» σχετικά νεαρής ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοντέινερ με χιλιάδες «χάπια τζιχαντιστών» στο λιμάνι του Πειραιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις