Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πώς «βλέπουν» οι… έξω το κλείσιμο της συμφωνίας
ΚΟΣΜΟΣ

Πώς «βλέπουν» οι… έξω το κλείσιμο της συμφωνίας

Τη συμφωνία με τους θεσμούς χαιρετίζουν και «βλέπουν» με αισιοδοξία οι… έξω παρατηρητές, όπως ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Μάριο Σεντένο και το ΔΝΤ. Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων «Η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού στην Αθήνα είναι εξαιρετικά νέα πριν ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη Πέμπτη. Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς για τη σκληρή δουλειά τους […]

Τη συμφωνία με τους θεσμούς χαιρετίζουν και «βλέπουν» με αισιοδοξία οι… έξω παρατηρητές, όπως ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Μάριο Σεντένο και το ΔΝΤ.

Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων

«Η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού στην Αθήνα είναι εξαιρετικά νέα πριν ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη Πέμπτη.

Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς για τη σκληρή δουλειά τους και την ομαλή συνεργασία τους. Η επιτυχής ολοκλήρωση της τέταρτης και της τελικής αξιολόγησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας του χρέους.

Μετά από τόσα πολλά δύσκολα χρόνια, προσπάθειες και θυσίες, η Ελλάδα είναι επιτέλους στην τελική ευθεία. Πρέπει όλοι να εργαστούμε εντατικά τις προσεχείς εβδομάδες για να ολοκληρώσουμε μια συνολική συμφωνία που θα θέσει την Ελλάδα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο».

Διαβάστε ακόμα: «Κλείδωσε» η συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση

Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup

«Καλά νέα για την Αθήνα. Η Ελλάδα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφώνησαν στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Ένα βήμα πιο κοντά σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Αναμένω τις συζητήσεις στο Eurogroup της Πέμπτης», δημοσίευσε στο Twitter του.

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Την ικανοποίηση του για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας «staff level agreement» που αφορά την τέταρτη αξιολόγηση εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις.

«Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 16 ως τις 19 Μαΐου για να συζητήσει πολιτικές που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από μια προληπτική διευθέτηση του ΔΝΤ. Η αποστολή πραγματοποίησε ικανοποιητική πρόοδο και θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αρχές από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ τις προσεχείς ημέρες, εστιάζοντας σε ορισμένα εναπομείναντα ζητήματα στους τομείς των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι προσαρμόζονται ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αξίες

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους επίσημους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία είναι απαραίτητη για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Η αποστολή συνεργάστηκε με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για την τέταρτη και τελική αξιολόγηση του προγράμματος του ESM».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις