Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πύρινη κόλαση: Δίνουν μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια σε Πεντέλη και Κινέτα (pics+vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση: Δίνουν μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια σε Πεντέλη και Κινέτα (pics+vid)

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αττική με τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι στην περιοχή της Κινέτας και το απόγευμα στην περιοχή της Πεντέλης να έχουν θέσει σε συναγερμό την πυροσβεστική. Συγκεκριμμένα, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο […]

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αττική με τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι στην περιοχή της Κινέτας και το απόγευμα στην περιοχή της Πεντέλης να έχουν θέσει σε συναγερμό την πυροσβεστική.

Συγκεκριμμένα, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο έχει βγει εκτός ελέγχου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Σε πύρινο κλοιό η Πεντέλη – Κάηκαν σπίτια (vid)

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου δήλωσε τον Realfm 97,8 ότι έχουν καεί τρία σπίτια στην Πεντέλη, ενώ υπάρχουν αναφορά και για ακόμα δύο σπίτια.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, πριν από λίγο απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, ενώ εκκενώθηκε και το Λύρειο Ίδρυμα.

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κινέτα: Καίγονται σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί (pic+vid)

Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

Στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τόσκας: Άφησε υπόνοιες για εμπρησμό στην Κινέτα

Εγκλωβισμένες γυναίκες σε σπίτι στο Μάτι

Την ίδια ώρα έκκληση για βοήθεια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα κάνει μια γυναίκα η οποία αναφέρει πως καίγεται το σπίτι της, στο οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένες η μητέρας της και η θεία της!

«Καίγεται το Μάτι, καίγεται το σπίτι μου, μέσα η μαμά μου 64 με αναπνευστικά και η θεία μου με κινητικά προβλήματα έχω ειδοποιήσει αστυνομία ασθενοφόρα πυροσβεστική, οι δρόμοι δεν κατεβαίνουν με αυτοκίνητο είναι μόνες οποίος είναι κοντά σας παρακαλώ μάτι Αχιλλέως σας ζητάω βοήθεια».

Πυρκαγιά και στον Κάλαμο Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή η στιγμή πυρκαγιά στον Κάλαμο…

Η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στον Κάλαμο Αττικής, στην περιοχή Πανόραμα. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσίευσε το meteo.gr, η φωτιά καίει πυκνή βλάστηση στην περιοχή.

Φωτιά Κινέτα: Βίντεο-ντοκουμέντο από την προσαγωγή υπόπτου

Παραμένη ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κινέτα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Κινέτα η οποία κατακαίει πευκοδάσος και έχει ήδη κάψει σπίτια, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Περισσότερα από 5 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και πολλά ακόμη λόγω του αέρα κινδυνεύουν να καούν, την ίδια ώρα άλλες πηγές κάνουν λόγω για 8 κατεστραμένα σπίτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις