Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρόστιμο «ρεκόρ» 4,34 δισ. ευρώ από την Κομισιόν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο «ρεκόρ» 4,34 δισ. ευρώ από την Κομισιόν

Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 4,3 δισ. ευρώ βρίσκεται η Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε πως ο αμερικανικός κολοσσός εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android, για κινητά και tablets εις βάρος των ανταγωνιστών της. Πρόστιμο σε εταιρεία που «πείραξε» υπολογιστή υπαλλήλου Έτσι πέρα από το πρόστιμο, η […]

Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 4,3 δισ. ευρώ βρίσκεται η Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε πως ο αμερικανικός κολοσσός εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android, για κινητά και tablets εις βάρος των ανταγωνιστών της.

Πρόστιμο σε εταιρεία που «πείραξε» υπολογιστή υπαλλήλου

Έτσι πέρα από το πρόστιμο, η Google καλείται παράλληλα να βάλει τέλος στην πρακτική αυτή μέσα σε διάστημα 90 ημερών διαφορετικά θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο.

Το πρόστιμο αυτό έρχεται μόλις έναν χρόνο μετά τα 2,4 δισ. ευρώ που είχαν επιβληθεί στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεις στην αγορά αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Πρόστιμο – μαμούθ ύψους 530 εκατ. δολαρίων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις