Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Προσοχή: H… ύπουλη ασθένεια εποχικής γρίπης!
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: H… ύπουλη ασθένεια εποχικής γρίπης!

Ως μια ύπουλη ασθένεια εποχικής γρίπης περιγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη γρίπη τύπου Β. Τα θανατηφόρα κρούσματα– από τον Οκτώβριο του 2017- έφτασαν τα 28, 19 άνδρες και σε 9 γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Β είναι το κυρίαρχο στέλεχος για να το διακρίνουν από τα αλλά στελέχη της νόσου που κυκλοφορούν μεν αλλά με μικρότερη συχνότητα, όπως το στέλεχος […]

Ως μια ύπουλη ασθένεια εποχικής γρίπης περιγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη γρίπη τύπου Β.

Τα θανατηφόρα κρούσματα– από τον Οκτώβριο του 2017- έφτασαν τα 28, 19 άνδρες και σε 9 γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Β είναι το κυρίαρχο στέλεχος για να το διακρίνουν από τα αλλά στελέχη της νόσου που κυκλοφορούν μεν αλλά με μικρότερη συχνότητα, όπως το στέλεχος Α(Η3Ν2) και το Α(Η1Ν1).

Διαβάστε ακόμα

«Φάρμακο» για την καρδιά ο καφές

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έκθεσή του, στην Ελλάδα, φέτος, από τον Οκτώβριο 2017 ως σήμερα έχουν καταγραφεί 95 περιστατικά σοβαρής γρίπης (τα 91 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και 28 θάνατοι. Από αυτά, τα 61 αφορούσαν σε άνδρες και τα 34 σε γυναίκες.

Τα 37 (40,7%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 54 (59,3%) στον ιό γρίπης τύπου Β.

Σημειώνεται ότι τα 71 (78%) από τα 91 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις