Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Προσοχή με τα αναψυκτικά διαίτης – Τι κινδύνους κρύβουν;
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή με τα αναψυκτικά διαίτης – Τι κινδύνους κρύβουν;

Τα αναψυκτικά διαίτης, σύμφωνα με νέα έρευνα, φαίνεται πως είναι πιο επιβλαβή και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue, οι τεχνητές, γλυκαντικές ουσίες μπερδεύουν το σώμα μας και δεν ξέρει πως να ανταποκριθεί. Διαβάστε ακόμα: Ποιοι είναι οι χυμοί «παγίδες» στην δίαιτα; Έκαναν έλεγχο σε δεκάδες έρευνες που […]

Τα αναψυκτικά διαίτης, σύμφωνα με νέα έρευνα, φαίνεται πως είναι πιο επιβλαβή και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue, οι τεχνητές, γλυκαντικές ουσίες μπερδεύουν το σώμα μας και δεν ξέρει πως να ανταποκριθεί.

Διαβάστε ακόμα: Ποιοι είναι οι χυμοί «παγίδες» στην δίαιτα;

Έκαναν έλεγχο σε δεκάδες έρευνες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και δημοσίευσαν οι ίδιοι τη μελέτη τους στο περιοδικό «Trends in Endocrinology & Metabolism».

«Ειλικρινά, νόμιζα πως τα αναψυκτικά διαίτης θα επιδρούσαν θετικά στην υγεία», εκφράζει η Susan Swithersμια Συμπεριφορίστρια Νευρολόγος και καθηγήτρια Ψυχολογίας, που συμμετείχε στη διεξαγωγή της έρευνας.

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες λοιπόν πυροδοτούν την επιθυμία του ανθρώπινου οργανισμού για κάτι γλυκό. Αλλά δεν έχει θερμίδες. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμα: 5 τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο

Η ζάχαρη – μαϊμού ξεγελά το σώμα ότι θα λάβει «πραγματικό» φαγητό. Αλλά όταν δεν παίρνει αυτό που περιμένει, μπερδεύεται στο πως να ανταποκριθεί.

«Μπερδεύεις όλο το σύστημα. Έτσι, όταν καταναλώνεις ”πραγματική” ζάχαρη, ο οργανισμός δεν ξέρει ποια διαδικασία να ακολουθήσει. Έχει ξεγελαστεί τόσες φορές που απλά δεν αναγνωρίζει τι να κάνει».

«Η γεύση του γλυκού προκαλεί την ινσουλίνη, η οποία ρίχνει τη ζάχαρη στο αίμα. Αν οι υδατάνθρακες δεν καταναλώνονται, τότε η ζάχαρη στο αίμα πέφτει και πυροδοτείται η πείνα και η επιθυμία για κάτι γλυκό», εξέφρασε η CNN διαιτολόγος and fitness expert, Δρ. Melina Jampolis.

Πέρα από τα παραπάνω (αυξημένη όρεξη και κίνδυνος διαβήτη), όμως, υπάρχουν μερικοί ακόμα κίνδυνοι από τα αναψυκτικά διαίτης. Αυτοί είναι οι αλλαγές στο έντερο, το λίπος στην κοιλιά και οι επιπτώσεις στα οστά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις