Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προβόπουλος: «Πρέπει να τρέξουμε…»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβόπουλος: «Πρέπει να τρέξουμε…»

Ο τ. Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γ. Προβόπουλος τονίζει: «Στον τομέα των επενδύσεων πρέπει να τρέξουμε με άλματα. Οι παθογένειες του πολιτικού κόσμου, αλλά και της κοινωνίας, τα λάθη και οι παραλείψεις που σημάδεψαν την οκταετία που πέρασε, είναι υπεύθυνες για τη μεγάλη διάρκεια των μνημονίων στην Ελλάδα- σε σύγκριση με άλλες χώρες- και κυρίως […]

Ο τ. Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γ. Προβόπουλος τονίζει: «Στον τομέα των επενδύσεων πρέπει να τρέξουμε με άλματα. Οι παθογένειες του πολιτικού κόσμου, αλλά και της κοινωνίας, τα λάθη και οι παραλείψεις που σημάδεψαν την οκταετία που πέρασε, είναι υπεύθυνες για τη μεγάλη διάρκεια των μνημονίων στην Ελλάδα- σε σύγκριση με άλλες χώρες- και κυρίως ότι πολλά αυτά που μας οδήγησαν στην κρίση, σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουν εξαλειφθεί».

Παράλληλα, ο κ. Προβόπουλος επισημαίνει «την άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας από πολιτικούς και πολίτες, την ψευδαίσθηση που καλλιεργούσε η εκάστοτε αντιπολίτευση ότι μπορούμε να αποφύγουμε τη λιτότητα και να επιστρέψουμε στην προ κρίσης εποχή, την απουσία ενός εθνικού προγράμματος εξόδου από την κρίση, αλλά και την “παράκαμψη” των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη η χώρα». Μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «ημιτελή» τη δουλειά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι χρειάζονται και άλλες.

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος ισχυρίζεται ότι «η χώρα μας χρειάζεται ένα επενδυτικό ποσό της τάξης των 80 δισ. ευρώ για να καλύψουμε το “επενδυτικό κενό” της τελευταίας επταετίας», συμπληρώνοντας ότι «στον τομέα των επενδύσεων πρέπει να τρέξουμε με άλματα, όχι μικρά βήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

lottery

Προ των πυλών η νέα λοταρία αποδείξεων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις