Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πού ψάχνει «απαντήσεις» η ΕΛ.ΑΣ για τους ληστές της Κηφισιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Πού ψάχνει «απαντήσεις» η ΕΛ.ΑΣ για τους ληστές της Κηφισιάς

Συνεχίζονται, σε εντατικό ρυθμό, οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ληστών της Κηφισιάς με θύμα τον 52χρονο επιχειρηματία. Γενετικό υλικό και αποτυπώματα του αδίστακτου ληστή από τα αιματοβαμμένα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία επιχειρούν να ξεχωρίσουν στο τμήμα Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με τις πρώτες ενδείξεις να έχουν ενθαρρυντικό πρόσημο. […]

Συνεχίζονται, σε εντατικό ρυθμό, οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ληστών της Κηφισιάς με θύμα τον 52χρονο επιχειρηματία.

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα του αδίστακτου ληστή από τα αιματοβαμμένα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία επιχειρούν να ξεχωρίσουν στο τμήμα Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με τις πρώτες ενδείξεις να έχουν ενθαρρυντικό πρόσημο.

Διαβάστε ακόμα

Ληστεία στην Κηφισιά: Τι «μαρτυρούν» οι κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας που ανέλαβαν την υπόθεση και έφθασαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών αναζήτησαν τα ρούχα που φορούσε ο επιχειρηματίας τη στιγμή της συμπλοκής με έναν από τους δράστες.

Αρχικά θα λάβουν DNA και αποτυπώματα από όσους ήρθαν σε επαφή με τον ρουχισμό του επιχειρηματία, από μέλη της οικογένειας, τραυματιοφορείς, γιατρούς και άλλους προκειμένου να ξεχωρίσουν το γενετικό αποτύπωμα, το οποίο πιθανότατα να ανήκει στο δράστη.

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο πριν γίνουν όλα τα παραπάνω να υπάρξει ταυτοποίηση με σεσημασμένο δράστη, κάτι που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, καθώς θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στον εντοπισμό του.

Διαβάστε ακόμα

Σε σοκ η γυναίκα του θύματος – Οι πρώτες δηλώσεις της

Επιπλέον, σε αναπαράσταση – αυτοψία στον χώρο της επίθεσης θα προβούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Θα επιχειρήσουν να σχηματίσουν την πορεία που ακολούθησαν οι αδίστακτοι ληστές, μέσα και έξω από την κατοικία, προκειμένου να αναζητήσουν μέσα σε αυτήν αποτυπώματα, DNA και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων που θα αναδείξουν ύποπτα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο, από τις καταθέσεις μελών της οικογένειας και γειτόνων, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι ο σκύλος της οικογένειας, ένα λυκόσκυλο, το οποίο, παρότι ηλικιωμένο, δεν αντέδρασε στην εισβολή των ληστών όπως συνήθιζε, κάνει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο νάρκωσης του τετράποδου ζώου με αναισθητικό σπρέι.

Σημειώνεται πως παραμένει κρίσιμη, αν και σταθερή, η κατάσταση της υγείας του θύματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις