Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί, έως και τις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 12/7 ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ. Η στάση εργασίας αφορά όλους τους εργαζόμενους της Πρόνοιας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στις 11.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας. Στάση εργασίας αύριο στο Μετρό Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην […]

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί, έως και τις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 12/7 ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Η στάση εργασίας αφορά όλους τους εργαζόμενους της Πρόνοιας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στις 11.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στάση εργασίας αύριο στο Μετρό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «150 επικουρικοί εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου, παρότι δεν έληξαν οι συμβάσεις» και κάνει λόγο για «τραγική υποστελέχωση» στις Μονάδες Πρόνοιας.

«Το επικουρικό προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων βρίσκεται στον αέρα. Υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας στο Δημόσιο με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα

Οι Προνοιακές Μονάδες, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ  «εργάζονται με το 45% του αναγκαίου προσωπικού” ενώ «στα 8 χρόνια των μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 2.600 υπαλλήλους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις