Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / «Πλούσιο» το σπίτι της 23χρονης που συνελήφθη
ΕΛΛΑΔΑ

«Πλούσιο» το σπίτι της 23χρονης που συνελήφθη

Του Πέτρου Καρσιώτη Σημαντικά χαρακτηρίζονται τα ευρήματα στο σπίτι όπου διέμενε η 23χρονη, η οποία συνελήφθη μαζί με 26χρονο, για συμμετοχή στην επίθεση με βαριοπούλες κατά των εγκαταστάσεων της Ελληνοαμερικανικής ΄Ενωσης, στην οδό Μασσαλίας,  στο Κολωνάκι, το απόγευμα της Τρίτης. Πιστόλι, γεμιστήρες, αλεξίσφαιρο, μάσκες και φυσίγγια Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, κατά την […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σημαντικά χαρακτηρίζονται τα ευρήματα στο σπίτι όπου διέμενε η 23χρονη, η οποία συνελήφθη μαζί με 26χρονο, για συμμετοχή στην επίθεση με βαριοπούλες κατά των εγκαταστάσεων της Ελληνοαμερικανικής ΄Ενωσης, στην οδό Μασσαλίας,  στο Κολωνάκι, το απόγευμα της Τρίτης.

Πιστόλι, γεμιστήρες, αλεξίσφαιρο, μάσκες και φυσίγγια

Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 23χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι Glock, δύο γεμιστήρες, εκατό φυσίγγια των 9mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Στα εγκληματολογικά όλα τα κατασχεθέντα

Όλα τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για λεπτομερή εξέταση και λήψη τυχόν αποτυπωμάτων η στοιχείων D.N.A άλλων ατόμων, ενώ πολλά ερωτηματικά προκαλεί στους διενεργούντες την έρευνα ο οπλισμός που βρέθηκε στο σπίτι της νεαρής.

Βαλλιστική για το πιστόλι

Ήδη το πιστόλι έχει παραδοθεί επίσης στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου ως είθισται σ αυτές τις περιπτώσεις να γίνει βαλλιστική εξέταση και  απαντηθεί το ερώτημα αν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν και αν ναι σε τι είδους ενέργεια.

Οι νεαροί συνελήφθησαν λίγο μετά την επίθεση

Ο 26χρονος και η 23χρονη φίλη του, υπενθυμίζετυαι ότι  συνελήφθησαν  λίγο μετά την επίθεση  με βαριοπούλες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ βρίσκονταν πάνω σε δίκυκλο στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, στα Εξάρχεια.

Σάκος με βαριοπούλα και μπογιές

Στην κατοχή τους βρέθηκε σάκος ώμου, όπου επίσης κατασχέθηκαν μία βαριοπούλα, μία κουκούλα, ένα περιλαίμιο, δύο ζευγάρια γάντια και έξι φιάλες με μπογιά.

Κατά την πρόοδο της προανάκρισης, έγινε γνωστό από την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν και οι δύο για τη συμμετοχή τους στην επίθεση που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης όπως ανέγραφαν τα φυλλάδια που πέταξαν στον απεργό πείνας, καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην «ομάδα κρούσης» ο 26χρονος

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς,  διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος ήταν  μεταξύ των ατόμων της «εμπροσθοφυλακής», που θρυμμάτισαν την γυάλινη είσοδο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ενώ κάποιοι άλλοι κουκουλοφόροι βρίσκονταν πιο πίσω προφανώς για να ενημερώσουν σε περίπτωση εμφάνισης της αστυνομίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια και άλλα αδικήματα. Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Τραυμάτισαν ελαφρά τον φύλακα που εξέλαβαν ως αστυνομικό

Η ληστεία αφορά στην επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του φύλακα του κτηρίου τον οποίο εξέλαβαν ως αστυνομικό. Ένας από τους δράστες τον χτύπησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά με βαριοπούλα στο πόδι για να αρπαξει το τσαντάκι για την περίπτωση που περιείχε υπηρεσιακό όπλο.

Είχε συλληφθεί το 2016 για επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2016 στο Μαρούσι μετά από συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε προηγηθεί και επίθεση στα γραφεία της.

Ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική

Την όλη υπόθεση, έτσι όπως ξετυλίσσεται με την ανεύρεση στοιχείων, παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Μέχρι στιγμή δεν διαφαίνεται εμπλοκή με άλλο χώρο

Ωστόσο από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν διαφαίνεται προς το παρόν διασύνδεση με άλλο χώρο των συλληφθέντων.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο κύκλωμα λαθραίας εισαγωγής χημικών διαλυτών

Άρπαζαν πορτοφόλια, στη σκιά της Ακρόπολης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις