Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πιστός στην κυβερνητική γραμμή ο Παπαδημούλης: Το οικόπεδο είχε παρανομίες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστός στην κυβερνητική γραμμή ο Παπαδημούλης: Το οικόπεδο είχε παρανομίες

Με πλέον άκρως προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποποιείται των ευθυνών της για την τραγωδία στο Μάτι. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης συμφωνεί με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών» το οποίο έχει τίτλο «Οι παρανομίες στο ακίνητο με τους 27 νεκρούς». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, το οποίο αναδημοσιεύει το συριζαϊκό […]

Παπαδημούλης

Με πλέον άκρως προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποποιείται των ευθυνών της για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης συμφωνεί με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών» το οποίο έχει τίτλο «Οι παρανομίες στο ακίνητο με τους 27 νεκρούς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, το οποίο αναδημοσιεύει το συριζαϊκό σάιτ Left, τέσσερις παρανομίες έχουν εντοπιστεί στο παραθαλάσσιο ακίνητο στο Μάτι, όπου εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τον θάνατο 27 άτομα, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Έχει κατασκευαστεί παράνομα μάντρα, παρά το γεγονός ότι, με βάση το άρθρο 23 του νόμου 1338/1983, απαγορεύεται ρητά η περίφραξη σε ακίνητα που βρίσκονται σε ζώνη βάθους 500 μέτρων από την ακτή στις εκτός σχεδίου περιοχές. Με την ίδια διάταξη, οι μάντρες χαρακτηρίζονται αυθαίρετες και κατεδαφίζονται.

Μέσα στο ίδιο οικόπεδο έχουν εντοπιστεί τρία αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία δεν έχουν νομιμοποιηθεί με κάποιον από τους οκτώ νόμους που έχουν θεσπιστεί από το 1977.

Με πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου, το ακίνητο βρίσκεται μέσα σε δημόσια δασική έκταση. Αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Με βάση το προεδρικό διάταγμα της 3ης Μαρτίου 2003 για τους εκτός σχεδίου οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, που φτάνει ως τις ακτές του Ευβοϊκού, το μοιραίο ακίνητο βρίσκεται σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων.

Το οικόπεδο βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού ύψους περίπου έξι μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και για να φτάσει κάποιος στη μικρή αμμουδιά που υπάρχει από κάτω πρέπει να κατέβει τα σκαλιά που έχουν κατασκευαστεί από χρόνια», γράφει η εφημερίδα.

Δείτε ακόμη:

Κανονικό «δούλεμα»: Βούτσης – Κουρουμπλής έδιναν εντολή να μη γίνουν κατεδαφίσεις! (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις