Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πετρόπουλος σε συνταξιούχους: “Μη χαλάτε τα λεφτά σας χωρίς λόγο”, είμαστε εμείς εδώ…!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πετρόπουλος σε συνταξιούχους: “Μη χαλάτε τα λεφτά σας χωρίς λόγο”, είμαστε εμείς εδώ…!

  Να μην κάνουν προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών γιατί… χαλάνε λεφτά χωρίς λόγο συνέστησε στους συνταξιούχους ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ news24/7. Ανακοίνωσε,  επίσης,  ότι το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοδικείου για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχο και διαβεβαίωσε ότι “οι συντάξεις δεν θα κοπούν γιατί δεν […]

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.jpg

Να μην κάνουν προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών γιατί… χαλάνε λεφτά χωρίς λόγο συνέστησε στους συνταξιούχους ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ news24/7.

Ανακοίνωσε,  επίσης,  ότι το Δημόσιο θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοδικείου για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχο και διαβεβαίωσε ότι “οι συντάξεις δεν θα κοπούν γιατί δεν χρειάζεται να κοπούν.

Η έντιμη σχέση που οφείλουμε να έχουμε με τους εταίρους μας επιβάλλει να συνεννοούμαστε. Όμως, κανένα εμπόδιο δεν θα υπάρξει όταν ήδη η Κομισιόν ενέκρινε το δικό μας σχέδιο προϋπολογισμού, ενώ απέρριψε τα σχέδια άλλων χωρών”.

Σε σχέση με τις μαζικές προσφυγές συνταξιούχων για επιστροφή αναδρομικών σημείωσε τα εξής: “Υπάρχει μεγάλη πλάνη. Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι παραπλανητικές. Οι αγωγές δεν είναι λύση. Είναι μεγαλύτερο από 9 δισ το κόστος από την επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους. Το ΣτΕ έχει πει ότι η θετική απόφαση δεν θα ισχύσει για όλες τις προσφυγές και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Δεν είναι ίδια η βάση των νέων αγωγών με εκείνη την οποία έκρινε το ΣτΕ. Εκείνη η απόφαση είχε άλλο αντικείμενο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμόσει η κυβέρνηση μας απόφαση του ΣτΕ. Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζονται προσφυγές”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις