Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πείτε αντίο στους λεκέδες από κρασί
PLUS

Πείτε αντίο στους λεκέδες από κρασί

Ο λεκές από κόκκινο κρασί αποτελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες στο καθάρισμα ενός υφάσματος. Ας σας πέσει στο αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο ή στο μεταξωτό σας τραπεζομάντιλο, μην πανικοβληθείτε! Υπάρχει τρόπος να εξαφανίσετε τον λεκέ εύκολα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χωρίς να χρειαστεί να πείτε αντίο στο αγαπημένο σας ρούχο. Δείτε ακόμα: Ξύδι: 3 χρήσεις που […]

κόκκινο κρασί

Ο λεκές από κόκκινο κρασί αποτελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες στο καθάρισμα ενός υφάσματος. Ας σας πέσει στο αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο ή στο μεταξωτό σας τραπεζομάντιλο, μην πανικοβληθείτε! Υπάρχει τρόπος να εξαφανίσετε τον λεκέ εύκολα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χωρίς να χρειαστεί να πείτε αντίο στο αγαπημένο σας ρούχο.

Δείτε ακόμα:

Ξύδι: 3 χρήσεις που κάνουν θαύματα

Ας δούμε πώς μπορούμε να τον εξαφανίσουμε:

  • Όταν πέσει κόκκινο κρασί στο ύφασμα, θα πρέπει να ταμπονάρετε αμέσως τον λεκέ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσοχή! Μην τρίψετε τον λεκέ γιατί θα απλωθεί σε όλο το ρούχο.
  • Ρίξτε στο λεκιασμένο σημείο του υφάσματος λευκό κρασί. Θα βοηθήσει στο να εξουδετερώσει την οξύτητα του κόκκινου κρασιού και θα φύγει πιο εύκολα ο λεκές.
  • Σε ένα μπολ, ρίξτε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και απλώστε πάνω στο λεκέ. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά. Πλύνετε το ρούχο σας στο πλυντήριο.
  • Αν ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι μικρός και δεν έχει ποτίσει το ύφασμα, βάλτε αμέσως μια στεγνή πετσέτα για να προλάβετε την εξάπλωσή του. Συνεχίστε το καθάρισμά του με τους τρόπους που προαναφέραμε.

Προσοχή: Μην πλένετε τον λεκέ με καυτό νερό γιατί η θερμότητα θα τον σταθεροποιήσει!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις