Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρέμβαση εισαγγελέα για τον πυροβολισμό δικαστικού επιμελητή
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον πυροβολισμό δικαστικού επιμελητή

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το περιστατικό του πυροβολισμού σε βάρος δικαστικού επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» χθες. Ο κ. Ζαγοραίος ζητεί να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απειλής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ αναφορά έκανε στην Εισαγγελία και ο δικαστικός επιμελητής σε βάρος του οποίου […]

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το περιστατικό του πυροβολισμού σε βάρος δικαστικού επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» χθες.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητεί να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απειλής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ αναφορά έκανε στην Εισαγγελία και ο δικαστικός επιμελητής σε βάρος του οποίου έγινε η επίθεση.

Στέφανος Χίος για τον πυροβολισμό: Τι έγινε ρε παιδιά; Πάλι με ψάχνουν τα μπατσάκια;

Η καταγγελία του συσχετίστηκε στην ήδη ανοιχτή δικογραφία.

Την ίδια ώρα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου εκφράζει με ανακοίνωσή του την αμέριστη συμπαράστασή του στο σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας, «μετά το θλιβερό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας “Μακελειό”, κατά το οποίο συνάδελφός τους βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο ωμή μορφή βίας, που δεν είναι άλλη από την απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής.

Εξαφανισμένος ο Χίος – Τι αφορούσε το εξώδικο

Ο κλάδος μας έχει αντιμετωπίσει κατ’ επανάληψη φαινόμενα βίας με τη μόνη αυθαίρετη καταδίκη ορισμένων ότι εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντά μας».

«Ως εκ τούτου, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και η άσκηση βίας κατά εκπροσώπων της Δικαιοσύνης και του νόμου δεν θα μπορούσαν να μην καταδικαστούν απερίφραστα από εμάς.

Άλλωστε πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει ότι ορισμένοι επιθυμούν την κατάλυση της νομιμότητας προς ίδιον και μόνον όφελος», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις