Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Παπανάτσιου: Το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπανάτσιου: Το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί

Διαβεβαιώσεις πως «δεν θα χρειαστεί να μειωθεί το αφορολόγητο», παρείχε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Η κ. Παπανάτσιου εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξη για τους στόχους σχετικά με το αφορολόγητο. Όπως είπε «δεν θα χρειαστεί να μειωθεί το αφορολόγητο. Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν από τον Απρίλιο, ενώ θα υπάρξει και ηλεκτρονικός έλεγχος για τα […]

Διαβεβαιώσεις πως «δεν θα χρειαστεί να μειωθεί το αφορολόγητο», παρείχε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Παπανάτσιου εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξη για τους στόχους σχετικά με το αφορολόγητο. Όπως είπε «δεν θα χρειαστεί να μειωθεί το αφορολόγητο. Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν από τον Απρίλιο, ενώ θα υπάρξει και ηλεκτρονικός έλεγχος για τα Ι.Χ», αποκάλυψε.

Ερωτηθείσα, στη συνέχεια, για τη διαδικασία των πλειστηριασμών, επανέλαβε ότι αφορούν οφειλές προς το δημόσιο, δεν κατάσχεται η πρώτη και μοναδική κατοικία, καθώς και πως «στόχος είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Ταυτόχρονα εξήγησε πως δεν υπάρχει δέσμευση για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών την επόμενη τετραετία.

Ως προς τους πλειστηριασμούς που έχουν διεξαχθεί από το Δημόσιο τη διετία 2016 – 2017, η κ. Παπανάτσιου παρέθεσε πως συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 πλειστηριασμοί. Ειδικότερα, είπε ότι το 2016 έγιναν 11, ενώ κατά το 2017 διεξήχθησαν μόλις 9 πλειστηριασμοί από το Δημόσιο, οι οποίοι σχετίζονταν με πολύ υψηλές οφειλές και όχι με τη λαϊκή κατοικία.

«Το Δημόσιο συνήθως δεν έχει συμφέρον να ξεκινήσει πλειστηριασμό λόγω της σειράς κατάταξης που έχει. Αντίθετα, κάνει κατασχέσεις, δηλαδή ουσιαστικά δεσμεύει το ακίνητο, προκειμένου να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να μην παραγραφεί η οφειλή» δήλωσε η υφυπουργός.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων θα ανακοινωθούν τέλος Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις