Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πανηγυρισμοί και δυσπιστία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανηγυρισμοί και δυσπιστία

Η «καθαρή έξοδος» δεν προκάλεσε στο εξωτερικό τους πανηγυρισμούς που θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Οι ξένες αγορές εξακολουθούν να παρακολουθούν με εξαιρετική καχυποψία τα ελληνικά πράγματα, με δεδομένη την αυστηρή μεταμνημονιακή εποπτεία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις επόμενες δεκαετίες, κυρίως στο δημοσιονομικό πεδίο. Υπό αυτή την έννοια θεωρούν πως […]

Η «καθαρή έξοδος» δεν προκάλεσε στο εξωτερικό τους πανηγυρισμούς που θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Οι ξένες αγορές εξακολουθούν να παρακολουθούν με εξαιρετική καχυποψία τα ελληνικά πράγματα, με δεδομένη την αυστηρή μεταμνημονιακή εποπτεία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις επόμενες δεκαετίες, κυρίως στο δημοσιονομικό πεδίο. Υπό αυτή την έννοια θεωρούν πως ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα ανακτά την οικονομική της ανεξαρτησία είναι μάλλον υπερβολικός.

Έτσι οι ξένοι επενδυτές σημειώνουν κυρίως τα εξής:

Α) στην αυστηρή και απαρέγκλιτη δέσμευση των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060 αλλά και

Β) στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν αξιοποιήθηκαν στο βαθμό που θα έπρεπε για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Όλα αυτά αναμφισβήτητα γειώνουν τις όποιες ελπίδες για μια σημαντική βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Έτσι αυτό που εμείς ονομάζουμε απελευθέρωση της χώρας, έξω ονομάζεται προσωρινό τελευταίο πακέτο διάσωσης, από τη στιγμή μάλιστα που το χρέος της χώρας παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η οικονομία βρίσκεται περίπου κατά 20% κάτω από τα επίπεδα του 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κανένας λόγος για πανηγυρισμούς

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις