Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2018: Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις απαντήσεις για τα θέματα των Αρχαίων και των Μαθηματικών που έδωσαν οι υποψήφιοι μαθητές των ΓΕΛ. Διαβάστε ακόμα: Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά Το σχόλιο για τα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλήνιες 2018, από τα φροντιστήριο Πουκαμισάς: Αναφορικά με τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών θα μπορούσαν […]

Πανελλήνιες 2018: Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις απαντήσεις για τα θέματα των Αρχαίων και των Μαθηματικών που έδωσαν οι υποψήφιοι μαθητές των ΓΕΛ.

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά

Το σχόλιο για τα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλήνιες 2018, από τα φροντιστήριο Πουκαμισάς:

Αναφορικά με τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών θα μπορούσαν να γίνουν οι εξής επισημάνσεις:
α) Στο διδαγμένο κείμενο δόθηκε απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα. Τα ζητούμενα»υπήρξαν αρκετά κατανοητά και αντιμετωπίσιμα ακόμη και από τους μέτριους μαθητές. Καινοτομία αποτελεί το θέμα Β3 (εισαγωγή) το οποίο ήταν αντιστοίχιση.

β) Στο αδίδακτο κείμενο από την άλλη μεριά δόθηκε χωρίο από τη ρητορική του Αριστοτέλη, γεγονός που δημιουργεί κάποιες εύλογες δυσκολίες αναφορικά με την απόδοση του περιεχομένου του στη νέα ελληνική, αλλά τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα κινήθηκαν στη λογική των προηγούμενων ετών χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Διαβάστε ακόμα:

Επίδομα Παιδιού: Ένα – ένα τα βήματα για την αίτηση

Το σχόλιο για τα Μαθηματικά στις Πανελλήνιες 2018, από τα φροντιστήριο Πουκαμισάς:

Τα θέματα κρίνονται απαιτητικά. Το δεύτερο θέμα είναι σχετικά εύκολο και μάλλον αναμενόμενο. Το τρίτο θέμα είναι γεωμετρικό πρόβλημα το οποίο απαιτούσε γνώσεις προηγούμενων τάξεων και είχε κλιμακούμενη δυσκολία. Τέλος, το τέταρτο θέμα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Δείτε τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών στα ΓΕΛ:

Μαθηματικά (ημερήσια)

Μαθηματικά (εσπερινά)

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ημερήσια)

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (εσπερινά)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις