Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πίτσα με… συνταγή γιατρού! (pic)
ΥΓΕΙΑ

Πίτσα με… συνταγή γιατρού! (pic)

Πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε την πίτσα χωρίς ενοχές και μάλιστα να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας! Σε συνεργασία με κορυφαίους σεφ, επιστήμονες από τη Νάπολη δημιούργησαν μια υγιεινή πίτσα, την «πίτσα που παρατείνει τη ζωή» ή την «αντικαρκινική πίτσα», όπως την αποκαλούν. Διαβάστε ακόμα: Η διατροφή «όπλο» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη Η Pizza Pascalina, όπως ονομάζεται, φτιάχνεται από υλικά που […]

Πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε την πίτσα χωρίς ενοχές και μάλιστα να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας!

Σε συνεργασία με κορυφαίους σεφ, επιστήμονες από τη Νάπολη δημιούργησαν μια υγιεινή πίτσα, την «πίτσα που παρατείνει τη ζωή» ή την «αντικαρκινική πίτσα», όπως την αποκαλούν.

Διαβάστε ακόμα:

Η διατροφή «όπλο» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη

Η Pizza Pascalina, όπως ονομάζεται, φτιάχνεται από υλικά που πρωταγωνιστούν στη μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει αποδειχτεί μέσα από δεκάδες επιστημονικές μελέτες ότι είναι εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία. 

Η Pizza Pascalina πήρε το όνομά της από τον Ιταλό ογκολόγο και πολιτικό Τζιοβάννι Πασκάλ και συγκεκριμένα από το Ίδρυμα Τζιοβάννι Πασκάλ της Νάπολης, του οποίου οι επιστήμονες είναι δημιουργοί της.

Η «αντικαρκινική» πίτσα είναι κατάλληλη για χορτοφάγους, αφού δεν έχει ούτε κρέας ούτε τυρί. Οι τροφές αυτές συνδέονται άλλωστε με αρνητικές εκβάσεις για την υγεία, όπως η καρδιοπάθεια, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα βασικά υλικά της υγιεινής πίτσας είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το σκόρδο, η πιπεριά τσίλι, τα ντοματίνια, οι ελιές και το ραπίνι (ένα λαχανικό συγγενικό με το μπρόκολο), ενώ η βάση της είναι φτιαγμένη από αλεύρι σίτου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις