Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο ISIS αποκεφάλισε 19χρονο φοιτητή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ISIS αποκεφάλισε 19χρονο φοιτητή

Έναν 19χρονο, μέλος ομάδας που απήχθη τον προηγούμενο μήνα  από την επαρχία Σουέιντα της Συρίας εκτέλεσε ο ISIS. Ο 19χρονος φοιτητής αποκεφαλίστηκε την Πέμπτη μετά την απαγωγή του μαζί με περισσότερους από 30 ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά στην πλειονότητά τους. Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται για τον πρώτο όμηρο που εκτελείται από […]

isis

Έναν 19χρονο, μέλος ομάδας που απήχθη τον προηγούμενο μήνα  από την επαρχία Σουέιντα της Συρίας εκτέλεσε ο ISIS.

Ο 19χρονος φοιτητής αποκεφαλίστηκε την Πέμπτη μετά την απαγωγή του μαζί με περισσότερους από 30 ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά στην πλειονότητά τους.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται για τον πρώτο όμηρο που εκτελείται από αυτή την ομάδα.

Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει την απαγωγή περίπου 30 γυναικών και παιδιών, καθώς και την εξαφάνιση 17 ανδρών μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας του ΙΚ στις 25 Ιουλίου σε πολλές περιοχές της επαρχίας, από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τζιχαντιστές ζητούν την απελευθέρωση μαχητών τους που κρατούνται από το συριακό καθεστώς στη γειτονική επαρχία Ντεράα.

Το ίδιο το ΙΚ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις απαγωγές, όμως τοπικές πηγές επισημαίνουν ότι οι οικογένειες των απαχθέντων έχουν λάβει φωτογραφίες και βίντεο από τους τζιχαντιστές στα κινητά τους τηλέφωνα.

Την Παρασκευή ένας ανώτερος αξιωματούχος των δρούζων της Συρίας είχε δηλώσει ότι η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΙΚ για την απελευθέρωση των ομήρων.

Δείτε ακόμη:

Η μητέρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ανοίγει την καρδιά της: Καλό παιδί, έχασε τον δρόμο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις