Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο φόβος του Γιούνκερ για πόλεμο
ΚΟΣΜΟΣ

Ο φόβος του Γιούνκερ για πόλεμο

Τις σκέψεις του για τα Βαλκάνια «ξεδίπλωσε» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φανέρωσε τον φόβο του για πόλεμο στα Βαλκάνια αν δεν αλλάξει η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως δήλωσε, χρειάζεται να είναι περισσότερο ανοικτή ώστε να δεχτεί νέα μέλη από τα δυτικά Βαλκάνια προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο ενός νέου πολέμου […]

Τις σκέψεις του για τα Βαλκάνια «ξεδίπλωσε» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φανέρωσε τον φόβο του για πόλεμο στα Βαλκάνια αν δεν αλλάξει η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως δήλωσε, χρειάζεται να είναι περισσότερο ανοικτή ώστε να δεχτεί νέα μέλη από τα δυτικά Βαλκάνια προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο ενός νέου πολέμου στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα

Δασμοί Τραμπ: Οι απειλές Γιούνκερ «έπιασαν τόπο»

«Εάν δεν ανοιχθούμε περισσότερο σε χώρες σε αυτή την ιδιαιτέρως περίπλοκη και τραγική περιοχή, εάν δεν τους προσφέρουμε μια ευρωπαϊκή προοπτική, θα δούμε τον πόλεμο να επιστρέφει σε αυτή την περιοχή όπως το είδαμε την δεκαετία του ‘90», εξέφρασε ο Γιούνκερ.

Και προσέθεσε: «Δεν θέλω να δω τον πόλεμο να επιστρέφει στα Βαλκάνια, άρα χρειάζεται να κάνουμε ένα άνοιγμα προς αυτά».

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος τη ΕΕ θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη (26/4), αποδεχόμενος την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, θα μιλήσει στην Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις