Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Τραμπ θέλει πίσω τον στρατό, σύντομα
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ θέλει πίσω τον στρατό, σύντομα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να θέλει οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατόν, επισήμανε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή. Αυτό, λίγες ώρες αφότου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ότι έπεισε τον Τραμπ να διατηρήσει «μακροπρόθεσμα» στη […]

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να θέλει οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατόν, επισήμανε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή.

Αυτό, λίγες ώρες αφότου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ότι έπεισε τον Τραμπ να διατηρήσει «μακροπρόθεσμα» στη χώρα αυτή αμερικανικά στρατεύματα.

Μακρόν: Εγώ έπεισα τον Τραμπ να μην αποσύρει τα στρατεύματα

«Η αποστολή των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει, ο Πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει οι δυνάμεις των ΗΠΑ να επιστρέψουν στην πατρίδα το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας η εκπρόσωπός της Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε τελείως το ΙΚΙΛ και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα αποτρέψουν την επιστροφή του.

Μύδροι Κόμεϊ κατά Τραμπ: Ακατάλληλος από ηθική άποψη (vid)

Επιπλέον, περιμένουμε από τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες, στρατιωτικά και οικονομικά, για να υπάρξει ασφάλεια στην περιοχή», πρόσθεσε η Χάκαμπι Σάντερς, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλιότερης ονομασίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις