Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ο τουρισμός «ανέβασε» τα έσοδα τον Απρίλιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο τουρισμός «ανέβασε» τα έσοδα τον Απρίλιο

Αύξηση κατά 11,5% εμφάνισε ο τουρισμός στο πρώτο τετράμηνο του έτους φθάνοντας τα 2,903 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 7,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα 1,05 δισ. ευρώ. «Η Ελλάδα βγαίνει από τις πιο δύσκολες […]

Αύξηση κατά 11,5% εμφάνισε ο τουρισμός στο πρώτο τετράμηνο του έτους φθάνοντας τα 2,903 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 7,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα 1,05 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα βγαίνει από τις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους της»

Παρά ταύτα το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο ήταν μειωμένος φέτος φθάνοντας τα 276 εκατ. ευρώ έναντι 354 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μικρότερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων (κατά 73 εκατ. ευρώ ή 7,4%) σε σχέση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών (κατά 150 εκατ. ευρώ ή 24,2%).

Μείωση φόρων και εισφορών ζητά ο ΣΕΒ

Όσον αφορά στις εισπράξεις, αύξηση κατά 9% εμφάνισαν αυτές από κατοίκους των χωρών της ΕΕ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 610 εκατ. ευρώ, και στην αύξηση κατά 6,7% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 403 εκατ. ευρώ.

Δείτε ακόμα:

«Γιατί FISIKON;»: Την απάντηση δίνει επαγγελματίας αυτοκινητιστής (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις