Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο “Τζέμπι” σκορπά τον θάνατο: Νεκροί, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές (pics-vids)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο “Τζέμπι” σκορπά τον θάνατο: Νεκροί, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές (pics-vids)

Έντεκα νεκροί, περισσότεροι από 600 τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός της καταστροφής που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Τζέμπι στην Ιαπωνία. Στο διεθνές αεροδρόμιο Κανσάι της Οζάκα επικρατεί χάος, με τις αρχές να πραγματοποιούν επιχείρηση για την απομάκρυνση χιλιάδων επιβατών. Ο Τζέμπι, 21ος τυφώνας της εποχής, πλέον κατατάσσεται στην κατηγορία της καταιγίδας. Η χώρα είχε να […]

τζεμπυ-τυφωνας1.jpg

Έντεκα νεκροί, περισσότεροι από 600 τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός της καταστροφής που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Τζέμπι στην Ιαπωνία.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Κανσάι της Οζάκα επικρατεί χάος, με τις αρχές να πραγματοποιούν επιχείρηση για την απομάκρυνση χιλιάδων επιβατών.

Ο Τζέμπι, 21ος τυφώνας της εποχής, πλέον κατατάσσεται στην κατηγορία της καταιγίδας.

Η χώρα είχε να αντιμετωπίσει τυφώνα αυτού του μεγέθους από το 1993.

Η περιοχή της Οζάκα ήταν αυτή που επλήγη τώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τον τυφώνα Τζέμπι με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες.

Το αεροδρόμιο Κανσάι το οποίο βρίσκεται στη θάλασσα σε ένα τεχνητό νησί ανοιχτά της Οζάκα, έχει κλείσει, ενώ 3.000 επιβάτες και πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτό καθώς η γέφυρα που συνδέει τις εγκαταστάσεις με τη στεριά έχει κλείσει επίσης λόγω της ζημιάς που υπέστη από ένα δεξαμενόπλοιο που έπεσε πάνω της.

Οι άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στους τερματικούς σταθμούς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή κλιματισμό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ορισμένων στο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

«Ειλικρινά φοβήθηκα για τη ζωή μου», δήλωσε ένας από τους εργαζόμενους.

τζεμπι-τυφωνας-2.jpg

Σήμερα όλος ο κόσμος κατευθύνεται με φέρι και λεωφορεία προς το αεροδρόμιο του Κόμπε, το οποίο βρίσκεται δυτικότερα.
«Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομική δραστηριότητα ο τυφώνας αυτός. Αν το αεροδρόμιο παραμείνει κλειστό για καιρό, αυτό θα επηρεάσει τα έσοδα που υπάρχουν από τον τουρισμό στην περιοχή αυτή», σημείωσε ο Κόσου Τοκουνάγκα, εκπρόσωπος της οικονομικής συνομοσπονδίας του Κανσάι

Τον Οκτώβριο του 2013 ο κυκλώνας Ουίφα είχε προκαλέσει τον θάνατο 43 ανθρώπων, ενώ 82 νεκροί και 16 αγνοούμενοι ήταν ο απολογισμός ενός άλλου τυφώνα, του Τάλας, τον Σεπτέμβριο του 2011, την ίδια χρονιά με τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις