Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο πρωθυπουργός δεν θέλει τριπλές εκλογές τον Μάιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός δεν θέλει τριπλές εκλογές τον Μάιο

Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του Euronews ο Αλέξης Τσίπρας είπε για τις συντάξεις: «Το λέω καθαρά, αν πετύχουμε τους στόχους, στον βαθμό που πετυχαίνουμε τους στόχους, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε ένα μέτρο, που και αχρείαστο είναι και αντιαναπτυξιακό είναι, αλλά και μη διαρθρωτικό είναι». Για τους στόχους «Αν δεν τους πιάνουμε τους στόχους, […]

Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του Euronews ο Αλέξης Τσίπρας είπε για τις συντάξεις: «Το λέω καθαρά, αν πετύχουμε τους στόχους, στον βαθμό που πετυχαίνουμε τους στόχους, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε ένα μέτρο, που και αχρείαστο είναι και αντιαναπτυξιακό είναι, αλλά και μη διαρθρωτικό είναι».

Για τους στόχους «Αν δεν τους πιάνουμε τους στόχους, βεβαίως και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα τους πιάσουμε». «Αυτό είναι υποχρέωσή μας» συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «όταν μια χώρα έχει υποχρεώσεις, όπως και ένα νοικοκυριό έχει υποχρεώσεις, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να εξοικονομεί τα χρήματα να πληρώνει αυτές τις υποχρεώσεις. Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν μια χώρα χρεοκοπημένη, η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει 180% του ΑΕΠ χρέος και αυτό που καταφέραμε εμείς, είναι να καταστήσουμε βιώσιμη την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους. Αυτό, λοιπόν, είναι που έχει δημιουργήσει ασφάλεια στις αγορές, ασφάλεια στους επενδυτές, συν το γεγονός ότι φτιάξαμε και αυτό το “μαξιλάρι” ρευστότητας των 30 περίπου δισ. ευρώ, που μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε εμείς μέχρι και το 2020 πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε ζεστό χρήμα από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια».

Για τον χρόνο των εκλογών «Είπα ότι ο στόχος και η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την τετραετία και μάλιστα εξήγησα το πόσο μας συμφέρει πολιτικά αυτή η εξέλιξη, στον βαθμό που στις ευρωπαϊκές εκλογές που μεσολαβούν, θα έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε τους πραγματικούς συσχετισμούς που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία που δεν έχουν καμία σχέση με τις διαρκώς υποτιμημένες -εγώ δεν θα πω εσκεμμένα, ίσως για μεθοδολογικούς λόγους- δημοσκοπικές μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Συνεπώς, θα επαναλάβω αυτό που είπα: στόχος και στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της 4ετίας και οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2019». «Δεν αποτελεί στόχο ούτε στρατηγική ούτε επιθυμία μας να έχουμε τριπλές εκλογές» σημειώνει, ερωτηθείς εάν αποκλείει το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο.

Για την τραγωδία στο Μάτι «Συγγνώμη ζήτησα έμπρακτα και όχι επικοινωνιακά, όχι για να αντιμετωπίσω με επικοινωνιακό τρόπο την τραγωδία, όταν ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και άλλων κυβερνήσεων και όχι μονάχα της δικής μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλγα Γεροβασίλη: «Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί»

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις