Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Ζεεχόφερ θέλει να στείλει τους μετανάστες σε Ελλάδα και Ιταλία
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζεεχόφερ θέλει να στείλει τους μετανάστες σε Ελλάδα και Ιταλία

Σε μια σύντομη επίσκεψη στη Βιέννη, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ εξήγησε στην αυστριακή κυβέρνηση τα σχέδια του για το πώς θα «διώξει» τους μετανάστες από τη Γερμανία. Ο Ζεεχόφερ δήλωσε ότι ήθελε να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα και την Ιταλία για να σταματήσει την «παράνομη μετανάστευση». Προσφυγικό – Μέρκελ: Με την Ελλάδα έχει […]

Σε μια σύντομη επίσκεψη στη Βιέννη, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ εξήγησε στην αυστριακή κυβέρνηση τα σχέδια του για το πώς θα «διώξει» τους μετανάστες από τη Γερμανία.

Ο Ζεεχόφερ δήλωσε ότι ήθελε να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα και την Ιταλία για να σταματήσει την «παράνομη μετανάστευση».

Προσφυγικό – Μέρκελ: Με την Ελλάδα έχει ήδη «κλείσει» η συμφωνία

Ενώ προκάλεσε λέγοντας πως «οι μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στις δύο αυτές χώρες πρέπει να σταλούν εκεί». Η Αυστρία δεν θα επηρεαστεί από αυτό «επειδή θα στείλουμε ανθρώπους πίσω στα κέντρα διέλευσης στην Ελλάδα και την Ιταλία». Για τα άτομα που ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία, αυτό θα ήταν διαφορετικό.

Νέες ελπίδες για δεκάδες οικογένειες προσφύγων

Εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία αποτύχουν, θα πρέπει να σκεφτούμε «νέα μέτρα» από την «Τριπλή Συμμαχία», δηλαδή τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία. Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν  στο Ίνσμπρουκ οι  υπουργοί  Εσωτερικών της  Ιταλίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας, όπου θα συζητηθεί το «πώς η Μεσογειακή διαδρομή μπορεί να κλείσει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις