Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οργή για τις δηλώσεις Παπακώστα: “Να αυτοπροστατεύονται οι αστυνομικοί” – Δικαιολογεί Ρουβίκωνα
ΕΛΛΑΔΑ

Οργή για τις δηλώσεις Παπακώστα: “Να αυτοπροστατεύονται οι αστυνομικοί” – Δικαιολογεί Ρουβίκωνα

«Δεν ξέρω γιατί δεν γίνονται συλλήψεις». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Παπακώστα με αφορμή τη νέα επίθεση κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές στο Εφετείο. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες το πρωί, όταν 50 αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που είχαν προσέλθει να καταθέσουν εναντίον τους για υπόθεση του 2012, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. […]

Παπακώστα-1.jpg

«Δεν ξέρω γιατί δεν γίνονται συλλήψεις». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Παπακώστα με αφορμή τη νέα επίθεση κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές στο Εφετείο.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες το πρωί, όταν 50 αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που είχαν προσέλθει να καταθέσουν εναντίον τους για υπόθεση του 2012, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και συνεχίστηκε η λεκτική αντιπαράθεση, μέχρι που κάποια στιγμή ένας από τους αντιεξουσιαστές απείλησε έναν από τους αστυνομικούς λέγοντάς του «θα σε σφάξω». Ακολούθησε εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το κλίμα στην ΕΛ.ΑΣ., έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά τις καταγγελίες ενός εκ των τραυματισμένων αστυνομικών που φέρεται να είπε ότι ο επικεφαλής αστυνόμευσης συνέστησε να μην γίνουν συλλήψεις για να μην «οξυνθούν» περαιτέρω τα πνεύματα.

Παπακώστα: Δικαίωμα του πολίτη να ζητά ταυτότητα αστυνομικού με πολιτικά

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε.

Θυμίζοντας ωστόσο την ρήση της ΕΛΑΣ επί Τόσκα «οι πολίτες να κάνουν τους κοιμισμένους» όταν μπαίνουν διαρρήκτες στα σπίτια τους, η κα Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Η κα Παπακώστα, κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την εξακρίβωση ταυτοτήτων που έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς με πολιτικά, στου Ζωγράφου και τις δικαιολόγησε.

«Είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητά του» είπε. «Αυτοί θεωρούσαν ότι θα τους επιτεθούν φασίστες, όπως είπαν, οπότε περιφρουρούσαν τον χώρο τους.

Είδαν δύο ιδιώτες που θεωρούσαν ότι θα τους παρακολουθούσαν και ζήτησαν την ταυτότητά τους. Αυτοί θεωρούσαν ότι τους περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή να ζητήσουν την ταυτότητα αστυνομικών, ανέβασαν το βίντεο στα social media και έτσι δημιουργήθηκε το θέμα».

ΝΔ: Απίστευτες οι δηλώσεις της

Ειρωνικά αντέδρασε η Νέα Δημοκρατίας στις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Η ΝΔ σημειώνει δηκτικά: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Δικογραφία για την επίθεση στο Εφετείο

Η  Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σχηματίζει ποινική δικογραφία για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών και τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις αντιεξουσιαστών.

Ζήτησε μάλιστα να αρθεί το απόρρητο των κλήσεων του επικεφαλής αστυνομικού, ο οποίος μιλούσε στο κινητό του, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι πήρε εντολές άνωθεν να μην υπάρξουν συλλήψεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις