Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ολική τύφλωση στο ένα μάτι για τον μικρούλη στον Βόλο
ΕΛΛΑΔΑ

Ολική τύφλωση στο ένα μάτι για τον μικρούλη στον Βόλο

Εντελώς έχασε την όρασή του στο αριστερό μάτι το 9χρονο αγοράκι που πριν από δυο χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι του ύστερα από χρήση στυλό- λέιζερ. Ο πατέρας του μικρού μίλησε στην Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου και ξέσπασε για τα παιχνίδια με λέιζερ από την Κίνα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά και προκαλούν τόσο σοβαρά προβλήματα […]

Εντελώς έχασε την όρασή του στο αριστερό μάτι το 9χρονο αγοράκι που πριν από δυο χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι του ύστερα από χρήση στυλό- λέιζερ.

Ο πατέρας του μικρού μίλησε στην Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου και ξέσπασε για τα παιχνίδια με λέιζερ από την Κίνα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά και προκαλούν τόσο σοβαρά προβλήματα σε αθώες ψυχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αποτύπωμα από το λέιζερ που αφαίρεσε την όραση από τον μικρούλη ήταν μεγάλης ισχύος, όμως η οικογένεια δεν είχε αγοράσει ποτέ τέτοιο παιχνίδι.

Τα στυλό λέιζερ κυκλοφορούν παντού στην αγορά, σε καταστήματα, σε υπαίθριους πάγκους, ανταλλάσσουν χέρια σε προαύλια σχολείων.

Αγοράκι έχασε την όρασή του από στυλό με λέιζερ

«Πρέπει όμως, οπωσδήποτε να υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία των παιδιών για τους κινδύνους που υπάρχουν. Να εκπονηθεί κάποιο σχέδιο. Δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που είδε την καθημερινότητά της να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη.

Δεν ήταν μία κακοτυχία που συνέβη στο παιδί. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που απειλεί καθημερινά αθώες ευαίσθητές ψυχές, που είναι ανυπεράσπιστες για να προστατέψουν τους εαυτούς τους», επεσήμανε ο ίδιος.

Η γιατρός της οικογενείας δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά ανάλογα περιστατικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό καθώς πρόσφατα η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας ζήτησε να απαγορευτεί το εν λόγω «παιχνίδι».

Τραγικό τέλος στο κελί για τον αδελφοκτόνο της Ερέτριας

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του διευθυντή παιδιατρικής κλινικής στο Λος Άντζελες, Τόμας Λι ο οποίος είπε στο CNN πως «αυτά τα λέιζερ είναι τόσο ισχυρά ώστε να μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Είναι σαν ένας μεγεθυντικός φακός που καίει ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός χαρτιού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις