Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Οκτώβριος 1944. Η Αθήνα ελεύθερη – Οκτώβριος 2018. Η Αθήνα γιορτάζει
ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώβριος 1944. Η Αθήνα ελεύθερη – Οκτώβριος 2018. Η Αθήνα γιορτάζει

Για τέταρτη χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη» γεμίζουν την πόλη. Για 1 μήνα, με  32 μεγάλες εκδηλώσεις η Αθήνα γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσής της από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής τον Οκτώβριο του 1944 ως μιας πάνδημης γιορτής της πόλης. Για τέταρτη χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις  «12 Οκτωβρίου 1944. Η […]

Για τέταρτη χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη» γεμίζουν την πόλη. Για 1 μήνα, με  32 μεγάλες εκδηλώσεις η Αθήνα γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσής της από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής τον Οκτώβριο του 1944 ως μιας πάνδημης γιορτής της πόλης.

Για τέταρτη χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις  «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη» γεμίζουν την πόλη. Πέντε φορείς, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ, αναλαμβάνουν τη διοργάνωση και υποστηρίζουν ένα σύνολο δράσεων για την ανάδειξη της επετείου της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας .

1 μήνας, 32 μεγάλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: εκθέσεις, εκδηλώσεις λόγου, ιστορικούς περιπάτους, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που αποτελούν διαύλους διάχυσης της επιστημονικής έρευνας στο ευρύ κοινό.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και συνεργάζεται ένα πολύμορφο σύνολο φορέων και ομάδων πολιτών, ενώ φέτος ο δήμος Αθηναίων δίνει το «παρών» και μέσω της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», ενώ για την υλοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζεται και το «Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων» που ιδρύθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μη χάσετε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 18.00  τα εγκαίνια της κεντρικής έκθεσης  των εκδηλώσεων «14 Ιστορίες Αντίστασης» στο Κτίριο 6, πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων.  Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως αργά το βράδυ, καθώς συμμετέχει στη Νύχτα Πολιτισμού που διοργανώνουν το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 του δήμου Αθηναίων.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων στο: http://freeathens44.org/

#freeathens44 #14istories

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποιός απέναντι στον Μπακογιάννη;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις