Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ξεσηκωμός στην Αυστρία για την παράταση της εργάσιμης ημέρας
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεσηκωμός στην Αυστρία για την παράταση της εργάσιμης ημέρας

Η δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδομάδα. Κίνηση, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τα συνδικάτα. Περίπου 80.000 άνθρωποι κατέβηκαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του καγκελάριου Σεμπάστιαν […]

Η δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδομάδα.

Κίνηση, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τα συνδικάτα.

Περίπου 80.000 άνθρωποι κατέβηκαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων.

Σκοπιανό: Η Αυστρία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία

Ο Κάτσιαν απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου και κατά συνέπεια την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες.

Έπειτα από μια τεταμένη διένεξη για τους λόγους που ένας εργαζόμενος ή μια εργαζόμενη πρέπει να επικαλείται εάν αρνείται να εργαστεί για πάνω από 10 ώρες την ημέρα, η κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος  και του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται να εξηγούν γιατί αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά.

Φωτιά πήραν τα φλας με την αγκαλιά των πανέμορφων γυναικών Κουρτς- Στράχε

Ο νόμος που προβλέπει την αύξηση των εργασίμων ωρών αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Αυστρίας την Πέμπτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις