Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / «Ξεκαθάρισμα εφαρμογών» στο Facebook
PLUS

«Ξεκαθάρισμα εφαρμογών» στο Facebook

Μετά το φιάσκο με τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, το Facebook κάνει «ξεκαθάρισμα» και διαγράφει… επικίνδυνες εφαρμογές. Το σκάνδαλο ονόματι Cambridge Analytica και η διαρροή προσωπικών δεδομένων κλονίζει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Facebook, Ime Archibong, αναστέλλεται η λειτουργία περίπου 200 εφαρμογών. Οι εφαρμογές «πάγωσαν» εν αναμονή διεξοδικής […]

Μετά το φιάσκο με τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, το Facebook κάνει «ξεκαθάρισμα» και διαγράφει… επικίνδυνες εφαρμογές.

Το σκάνδαλο ονόματι Cambridge Analytica και η διαρροή προσωπικών δεδομένων κλονίζει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Facebook, Ime Archibong, αναστέλλεται η λειτουργία περίπου 200 εφαρμογών.

Οι εφαρμογές «πάγωσαν» εν αναμονή διεξοδικής έρευνας σχετικά με το κατά πόσο διευκόλυναν οποιαδήποτε διαρροή δεδομένων, δήλωσε ο κ. Archibong.

Διαβάστε ακόμα:

Το Twitter περιέλαβε το νέο σποτάκι του Μαξίμου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου (CEΟ) του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στις 21 Μαρτίου 2018: «Έχουν εξεταστεί, μέχρι στιγμής, χιλιάδες εφαρμογές στο πλαίσιο της έρευνας».

Ο κ. Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι θα διερευνήσει όλα τα applications που είχαν πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών, πριν η εταιρεία περιορίσει την πρόσβαση στα δεδομένα, το 2014.

«Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να βρούμε όλες τις εφαρμογές που ενδέχεται να έχουν καταχραστεί τα δεδομένα των ανθρώπων από το Facebook – και θα χρειαστεί χρόνος», ανέφερε ο Archibong. «Έχουμε μεγάλες ομάδες εσωτερικών και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που εργάζονται σκληρά για να διερευνήσουν αυτές τις εφαρμογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Το Facebook θα διενεργήσει συνεντεύξεις και θα ζητήσει πληροφορίες από επίμαχες εφαρμογές και μπορεί να φτάσει μέχρι και να πραγματοποιήσει ελέγχους που περιλαμβάνουν επιτόπιες επιθεωρήσεις, πρόσθεσε ο Archibong.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις