Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέο “χτύπημα” στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο “χτύπημα” στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό

Ακόμη δεν πρόλαβε να παραιτηθεί ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, ήρθε νέο «χτύπημα». Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και μεταξύ άλλων συμμετείχε στη διαχείριση προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2. Παραίτηση «βόμβα» στον Ελληνικό Διαστημικό […]

Ακόμη δεν πρόλαβε να παραιτηθεί ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, ήρθε νέο «χτύπημα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και μεταξύ άλλων συμμετείχε στη διαχείριση προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Παραίτηση «βόμβα» στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή του επιστολή, ο κ. Κριμιζής διατύπωσε αιχμές για τις επιδιώξεις και τις στοχεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου σε ό,τι αφορά τον ΕΛΔΟ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν δέχθηκε να ηγηθεί ενός οργανισμού οι αρμοδιότητες του οποίου με υπουργικές αποφάσεις ακρωτηριάζονταν συνεχώς, για να μεταφερθούν σε μη ειδικούς, υπαλλήλους του υπουργείου.

Παππάς: Ευχαριστούμε τον κ. Κριμιζή αλλά πότε πρόλαβε να κρίνει;

Η παραίτηση του κ. Κριμιζή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις