Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis: Επιστολές στον Σαμαρά και ένα cd
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis: Επιστολές στον Σαμαρά και ένα cd

Νέα στοιχεία από την δικογραφία της υπόθεσης Novartis διαβίβασε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κατά τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Η Επιτροπή φέρεται να έχει λάβει δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ένα ιδιόχειρο σημείωμα σε χαρτί που φέρει τα διακριτικά του γραφείου του με τα στοιχεία πρώην υπουργού. Επίσης μεταξύ των στοιχείων περιλαμβάνεται και ένα cd […]

Νέα στοιχεία από την δικογραφία της υπόθεσης Novartis διαβίβασε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κατά τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Η Επιτροπή φέρεται να έχει λάβει δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ένα ιδιόχειρο σημείωμα σε χαρτί που φέρει τα διακριτικά του γραφείου του με τα στοιχεία πρώην υπουργού.

Επίσης μεταξύ των στοιχείων περιλαμβάνεται και ένα cd με 165 αρχεία ηλεκτρονικό υλικό από υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis.

Αντώνης Σαμαράς: Ο θαυμαστής του Κάστρο και του Τσάβες, παλεύει να πλήξει τους αντιπάλους του

Παράλληλα, ξεκίνησε στην προανακριτική επιτροπή και η ακρόαση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος είχε διατυπώσει ενστάσεις για ορισμένα θέματα νομικής φύσεως.

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis το 2013 και το 2014 στον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά που αφορούν ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης. Η μια επιστολή, είναι με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά MOU για φαρμακευτική δαπάνη, και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Η επιστολή του 2013 κοινοποιείται επίσης και στους πρώην υπουργούς Λυκουρέντζο και Στουρνάρα και η επιστολή του 2014 στους πρώην υπουργούς Γεωργιάδη και Στουρνάρα.

Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται επίσης ένα ιδιόχειρο σημείωμα, σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στο οποίο αναγράφονται 2 τηλεφωνικοί αριθμοί και ένα όνομα, του τότε υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία –περιλαμβάνεται και οπτικό υλικό- από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.

Βενιζέλος: Να καταθέσω ενώπιον της προκαταρκτικής για τη Novartis

Αντίδραση από τη ΝΔ: «Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία»

«Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.

ΔΗΣΥ: Ζητά κλήση μαρτύρων και θέτει ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη

Το μέλος της ειδικής επιτροπής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επιστολή του προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, η κ. Suzanne Kohout, σημερινή πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis, και οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδικό όνομα.

Με αφορμή τη διαβίβαση των στοιχείων κ. Παπαθεοδώρου έθεσε και ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

«Από τη στιγμή που σήμερα έρχεται στη Βουλή στοιχείο που κατέθεσε η μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση στις 9 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που η ειδική επιτροπή της Βουλής είχε την πλήρη αρμοδιότητα, σημαίνει ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έπρεπε να παραλάβει αυτά τα στοιχεία, αλλά να στείλει την Αικατερίνη Κελέση στη Βουλή», είπε προσθέτοντας ότι η σημερινή εξέλιξη δικαιολογεί και το αίτημά του να κληθεί άμεσα ως μάρτυρας στην Επιτροπή ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις