Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέα δημοσκόπηση: «Ανοίγει» η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: «Ανοίγει» η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση διευρύνει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία της… ψαλίδας ήταν- κυρίως- η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια και η απόφαση του Eurogroup. Διαβάστε ακόμα: Ο Μητσοτάκης προμηνύει «νέο κύκλο λιτότητας» Σύμφωνα με τη μέτρηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ στην πρόθεση ψήφου με […]

Νέα δημοσκόπηση διευρύνει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αιτία της… ψαλίδας ήταν- κυρίως- η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια και η απόφαση του Eurogroup.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μητσοτάκης προμηνύει «νέο κύκλο λιτότητας»

Σύμφωνα με τη μέτρηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%.

Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7,5%, Χ.Α με 7,5%, ΚΚΕ με 6%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με 2,5%, ΑΝΕΛ με 1,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 1,5%, ΛΑΕ με 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με 1%.

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 33% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

Οι συμμετέχοντες αξιολογούν αρνητικά την απόφαση του Eurogroup για το χρέος σε ποσοστό 49% ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 37%.

Διαβάστε ακόμα: «Πανηγυρισμοί» ΣΥΡΙΖΑ για την Ηριάννα

Αξίζει να σημειωθεί πως το 32% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της απόφασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Για την συμφωνία των Πρεσπών διαφωνεί το 62% των ερωτηθέντων από τους οποίους το 40% δήλωσαν πως ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και συμφωνεί το 27%.

Ωστόσο το 51% επιθυμεί να γίνουν εκλογές μέσα στο 2019 είτε το πρώτο είτε στο δεύτερο εξάμηνο και το 38% θέλει να προκηρυχθούν το 2018.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις