Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέα απέλαση Ρώσου – Δυσαρέσκεια από τη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα απέλαση Ρώσου – Δυσαρέσκεια από τη Μόσχα

Άλλο ένα “χτύπημα” κλονίζει τις Ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών καθώς τώρα η Μόσχα εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την απέλαση του… Mr. Bitcoin. Ο 39χρονος Βίνικ κατηγορείται ως διαχειριστής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e, μέσω της οποίας φέρεται να νομιμοποίησε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων. Η πρώτη μεταγραφή παγκοσμίως με Bitcoin έγινε στην Τουρκία […]

Άλλο ένα “χτύπημα” κλονίζει τις Ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών καθώς τώρα η Μόσχα εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την απέλαση του… Mr. Bitcoin.

Ο 39χρονος Βίνικ κατηγορείται ως διαχειριστής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e, μέσω της οποίας φέρεται να νομιμοποίησε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων.

Η πρώτη μεταγραφή παγκοσμίως με Bitcoin έγινε στην Τουρκία

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του ρωσικού υπ. Εξωτερικών που αναφέρει πως «οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις, υπό πιέσεις από το εξωτερικό»

Το ρωσικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στο αίτημα που είχε καταθέσει η ρωσική γενική εισαγγελέας για την έκδοση του «Mr.Bitcoin» στην πατρίδα του και προσθέτει ότι «η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες ενέργειες».

Εξελίξεις στη Μόσχα για τον Έλληνα πρέσβη

Υπενθυμίζεται πως εις βάρος του Αλεξάντερ Βίνικ είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, που του καταλογίζουν ότι «ξέπλενε» παράνομα κέρδη, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις